Artikel top billede

Det største datalæk i Australien nogensinde: 40 procent af befolkningen ramt

Australiens næststørste teleselskab Optus hacket. Nu viser det sig, at 40 procent af landets borgere har fået data kompromitteret. Eksperter kaldet det, det værste datalæk i landets historie.

Sidste uge kom det australske teleselskab Optus med en særdeles nedslående melding.

Et hackerangreb havde ramt selskabet, der kunne vise sig at have store konsekvenser.

Nu viser det sig, at data på 10 millioner borgere - svarende til 40 procent af befolkningen - var blevet stjålet i cyberangrebet, skriver BBC.

Eksperter siger nu, at det formentlig er det værste databrud i Australiens historie.

Sikkerhedssituationen har udviklet i løbet af denne uge, hvor Optur blandt andet har modtaget et krav om at betale løsepenge.

Optus meldte om sikkerhedsbruddet omkring 24 timer efter, at en mistænkelig aktivitet har blevet spottet i selskabets netværk.

Efterfølgende viste det sig, at nuværende og tidligere kunders data var blevet stjålet. Oplysningerne består af navne, fødselsdage, hjemmeadresser, telefonnumre, pas- og kørekørtsnumre.

Betalingsoplysninger samt kodeord til Optus hjemmeside var ikke kompromitteret, understregede selskabet.

De stjålne kørekort- og pasnumre gjaldt for 2,8 millioner borgere, og for dem gælder en "ret signifikant" risiko for identitetstyveri og svindel, har den australske regering meldt ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere