Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kæmpe datalæk i kendt medie-selskab / Stort hackerangreb mod europæisk metal-industri / Datatilsynet vinder to priser for spil

Kæmpe datalæk i kendt medie-selskab. Stort hackerangreb mod europæisk metal-industri. Datatilsynet vinder to priser for spil. 58 millioner kroner til danske Scaleup Finance.

Velkommen til mandagens morgen-briefing fra Computerworld. Med tilbageslaget til ‘vintertid’ - der jo reelt er ‘normalttid’ - er den mørke tid nu for alvor i gang.

Vi håber, at du det til trods holder humøret nogenlunde højt, og at nysgerrigheden og virketrangen fortsat er i top.

Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Kæmpe datalæk i kendt medie-selskab

Med fri adgang til mindst tre store databaser, står den internationalt anerkendte mediekæmpe Thomson Reuters overfor et muligt datalæk i stort omfang.

Ifølge Cybernews har der blandt andet været fri adgang til Thomson Reuters ElasticSearch database på tre gb - blandt andet passwords i plaintext til tredjeparts servere samt mailadresser, logs og lignende.

Thomson Reuters har nu lukket de pågældende sårbarheder.

Du kan læse en detaljeret gennemgang af sagen hos Cybernews her.

Stort hackerangreb mod europæisk metal-industri

Tyske Aurubis - der er Europas største kobber-virksomhed - er i weekenden blevet lagt ned af et stort hackerangreb, som ifølge selskabet er en del af et stort samlet angreb mod den europæiske metal- og mineindustri.

Angrebet har fået Aurubis med hovedkvarter i Hamborg til at lukke alle it-systemer ned og afkoble sig helt fra internettet.

Selskabet meddeler, at det trods angrebet har været i stand til i det store og hele at holde produktionen kørende manuelt.

Du kan læse mere hos Aurubis her.

Datatilsynet vinder to priser for spil

Datatilsynet har i Istanbul i Tyrkiet vundet to priser på den internationale forsamling Global Privacy Assembly, hvor tilsynsmyndigheder fra en lang række lande mødes for at diskutere forhold, der vedrører databeskyttelse.

Datatilsynet var nomineret i to kategorier og vandt priser i begge, nemlig ‘Education and public awareness’ og ‘Peoples choice.’

I begge tilfælde gik prisen til Datatilsynet for børnespillet ‘Datadysten.’ Det skal nu med priserne in mente oversættes til engelsk, så andre lande også kan spille med.

“Vi er rigtig stolte og glade over at have fået priserne. Børn har krav på særlig beskyttelse efter GDPR, og derfor er vi glade for, at vores arbejde med netop børn bliver anerkendt også her," lyder det fra specialkonsulent Maria Calundan.

Hun har sammen med Hisar Sindi stået bag udviklingen spillet.

Du kan læse mere hos Datatilsynet her.

58 millioner kroner til danske Scaleup Finance

Tre venturekapitalfonde og en række øvrige investorer investerer 58 millioner kroner i den danske fintech-virksomhed Scaleup Finance.

Selskabet - der har omkring 60 medarbejdere - står bag en såkaldt ‘digital CFO’, som mindre og mellemstore virksomheder kan anvende til økonomistyring, budgetter, løn-administration og lignende.

Scaleup Finance meddeler, at det med løsningen siden lanceringen for et par år siden har landet 100 kunder, som nu lægger omkring 15 millioner i årlige abonnements-indtægter.

Venturefondene er amerikanske Clocktower Technology Ventures samt britiske CircleRock Capital og PROfounders Capital.