Artikel top billede

(Foto: Benjamin Nelan/Pixabay)

Bitcoin er banket ned på laveste niveau i to år

Bitcoin falder med små 10 procent, og derved er valutaen på det laveste niveau i mere end to år. Tvivlen om, hvorvidt en af verdens største kryptobørser kan klare sig på egne ben, har skabt nervøsitet i markedet.

Det er hårde tider for Bitcoin-investorerne derude.

Kryptovalutaen har været for nedadgående i længere tid, og onsdag tog kursen et større dyk på hele ni procent.

Bitcoin-kursen ramlede ned på 16.547 dollar, hvilket er det laveste siden november 2020. Ethereum, verdens andenstørste krypto, faldt ligeledes med 13 procent til 1.162 dollar.

I oktober 2021 toppede Bitcoin-kursen på over 61.000 dollar. På daværende tidspunkt lå Ethereum omkring 4.300 dollar.

De sidste to døgn har kryptomarkedet generelt taget store dyk.

Det sker i kølvandet på nyheden om, at verdens største kryptobørs ville købe konkurrenten FTX, der er verdens fjerdestørste af sin slags.

Købet er kommet på tale, da FTX angiveligt står i likviditetsproblemer. Det har fået en lang række investorer og analytikere til at tvivle på kryptomarkedet, at så stor en spiller er havnet i økonomiske vanskeligheder, skriver CNBC.

Onsdag aften kom det frem, at Binance sandsynligvis ikke ville gå videre med det planlagte opkøb efter at selskabet have kigget FTX' finanser igennem. Dette fik Bitcoin-kursen til at falde yderligere i værdi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere