Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tesla involveret i to nye dødsulykker / It-konsulenthus løber med Temaprisen 2022 / Elizabeth Holmes får sin dom i dag

Morgen-briefing: Tesla involveret i to nye dødsulykker / It-konsulenthus løber med Temaprisen 2022 / Elizabeth Holmes får sin dom i dag

Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld.

Hermed sidste morgenbriefing fra ugen nyhedsbestyrer, Niels de Boissezon, op til hvad der bliver en kold og blæsende november-weekend. Hermed en god weekend herfra med håb om at I kan holde varmen.

Tesla Model 3 involveret i to nye dødsulykker

Den amerikanske elbilproducent Tesla melder om to nye dødsulykker til de amerikanske trafikmyndigheder (NHTSA).

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De to fatale uheld involverer begge Teslas populære Model 3 samt de ombordværende kørselsassistenter i måneden op til den 15. oktober.

Trafikmyndigheden har siden juli måned 2021 offentliggjort månedlige opgørelser over de trafikuheld, der involverer kørselsassistenter (også kendt som Level 2 delvist selvkørende systemer) såsom Teslas ’Autopilot’.

Siden juli 2021 er der registreret 18 dødsfald på grund af assistenterne. Alle på nær en, involverede Teslas Autopilot-system.

I juni 2022 indledte NHTSA en undersøgelse af, hvorvidt 830.000 Tesla-biler udstyret med Autopilot skal tilbagekaldes.

It-konsulenthus løber med Temaprisen 2022

Landskåringen af Årets Ejerleder hædrer Per Kirchner fra det digitale konsulenthus Novicell med årets Temapris 2022.

Prisen tildeles den ejerleder, som har udmærket sig særligt positivt indenfor årets tema, som i 2022 er ’tillid og talent’.

“Per Kirchner har skabt en kultur og et arbejdsmiljø, som uden tvivl har gjort Novicell til et fantastisk sted at være for talenterne, og hans evne til at sætte mennesket i fokus er også værdier, som vi i Nykredit vægter højt. Som foreningsejet virksomhed tror vi nemlig på, at vi kan mere, hvis vi løfter i flok. Derfor er vi glade for, at Årets Temapris går til Per, da han med sin omtanke over for sine medarbejdere er en rollemodel for andre ledere,” siger Henrik Rasmussen, jurymedlem og bankdirektør i Nykredit.

Blandt det der skaber den særlige kultur, nævnes hvordan alle nyansatte bliver inviteret til frokost med Per Kirchner.

”Det gør ejerlederen både for at fortælle om Novicell og give et indblik i kulturen, men også for at vise at virksomheden har en flad organisationsstruktur, og at medarbejderen uanset rolle altid kan komme til ham,”

Årets Ejerleder afholdes årligt. Årgang 2022 er 19. gang kåringen afholdes. Juryen til Landskåringen består af vinderen af Årets Ejerleder 2021, samt repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit og PwC.

Elizabeth Holmes får sin dom i dag

Grundlæggeren af den skandaleramte og nu forliste bio-tech virksomhed Theranos, Elizabeth Holmes, skal stå ret overfor retten i Californien, hvor hendes dom er skemalagt til at blive afgjort.

Det skriver The New York Times.

Hun er anklaget for sammenlagt 11 anklager for svindel, og er kendt skyldig i fire af dem. Strafferammen lyder på op til 20 år for investor-svindel. Anklagemyndigheden stiller efter 15 års straf, mens Elizabeth Holmes selv har begæret for 18 måneders fængsel.

Theranos-virksomheden sigtede efter at revolutionere diagnosticering, ved at udføre automatiserede blodtests ud fra en enkel dråbe blod. Teknologien kom dog aldrig til at fungere men blev i stedet udskiftet med traditionelle maskiner med manipulerede data.

Elizabeth Holmes nåede at rejse 945 millioner dollar, mens virksomheden fik en valuering på 9 milliarder dollar.

COWI opkøber software-virksomhed

Ingeniør-konsulentkoncernen COWI investerer i software-virksomheden FLUX Automated Design.

Med opkøbet kan selskabet tilbyde en endnu mere digitaliseret og automatiseret rådgivning til kunder i forbindelse med store byggeri- og industriprojekter, skriver selskabet.

”Vi er glade for at byde FLUX Automated Design velkommen til COWI-familien. Med opkøbet får vi tilført nye værdifulde digitale kompetencer og værktøjer. FLUX Automated Design bidrager med specialistviden inden for bl.a. softwareløsninger til automatisering af projekteringsprocesser, især i de tidlige faser, og kan endvidere bl.a. hjælpe os med at imødekomme efterspørgslen på dokumentation af projekters miljøpåvirkning tidligt i faserne,” siger Divisionsdirektør for Byggeri og Industri i COWI, Frans Dupont.

FLUX tæller i alt 18 medarbejdere baseret i Rødovre, som nu bliver en del af COWI koncernen.