Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intels produktionschef siger farvel og tak: Hvem skal nu sætte selskabets storstilede produktioner i værk?

Intel mangler nu en leder til at sætte sine storstilede produktionsplaner i værk.

En nøgleperson i Intels omfattende omkalfatring af teknologigigantens chip-produktion har sagt op.

Senior vicepræsident for selskabet og direktør for Intel Foundry Services (IFS), Randhir Thakur, har besluttet sig for ’at opsøge nye muligheder’, erfarer tech-mediet The Register.

Det er et stort tab for chip-giganten, som igennem årevis har døjet med at få sine nyeste og mest avancerede produktionsprocesser til at følge med konkurrencen fra sydøstasien, navnlig Taiwanske TSMC samt sydkoreanske Samsung.

”Vi er taknemlige overfor Randhir for den massive fremskridt han har bidraget til IFS og for at lægge nøglestenen til, at Intel kan blive en verdensledende chip-fabrik,” lyder det i en besked fra Intels kommunikationschef William Moss.

Nedtælling startet

Randhir Thakurs afsked sætter gang i jagten på hans afløser, som skal løfte den udfordring af bringe Intels tilbage i den globale front indenfor chip-produktion.

Han forbliver dog i virksomheden til og med første kvartal 2023 for at "sikre en glidende overgang til en ny leder," oplyser Intels administrerende direktør Pat Gelsinger i en intern mail til virksomhedens medarbejdere.

IFS blev stiftet i 2021 som en del af dengang nyindsatte direktør Pat Gelsingers plan for at få Intel tilbage i den teknologiske førertrøje.

Afdelingen har ifølge Intels topchef allerede nu sikret sig forpligtelser fra syv af klodens ti største chip-aftagere, lyder det.

Målsætningen er, at IFA inden udgangen af årtiet skal fravriste en global andenplads på chip-fremstilling fra sydkoreanske Samsung.