Artikel top billede

(Foto: Intel)

Intel klar med ny salgsmodel: Her tilkøber du cpu-funktioner

Med Intels nye salgsmodel behøver du ikke at købe mere processor, end du reelt behøver.

Intel er officielt klar med sin længe ventede ’Intel On Demand’ program til sin kommende serie af ’Sapphire Rapids’ Xeon-processorer til servere og wokstations.

Her skifter selskabet til en ’pay-as-you-go’ model, hvor processorer sælges med features, som på sigt kan tilkøbes alt efter kundens behov.

Udgangspunktet er selskabets fjerde generations Xeon Scalable Sapphire Rapids processorer, som er født med en stribe forskellige acceleratorer og sikkerhedsteknologier. Disse kan så aktiveres efter behov og pengepung.

Blandt de hardware-baserede funktioner, der kan låses op, er følgende: Software Guard Extensions, Dynamic Load Balancer (DLB), Intel Data Streaming Accelerator (DSA), Intel In-Memory Analytics Accelerator (IAA), Intel In-Memory Analytics Accelerator samt Intel QuickAssist Technology (QAT) til at speede specifikke arbejdopgaver op.

Da disse adresserer meget forskelligartede behov, ser Intel med sin ’on-demand’ mulighed for at tilbyde mere fordelagtige løsninger til kunderne.

Her ser Intel frem til muligheden for at tilbyde opgraderinger i takt med, at en virksomhed vokser og får behov for de nye funktioner, skriver hardware-mediet Toms Hardware.

For chip-producenten er der også fordele i den nye salgsmodel, som selskabet kalder ’Software Defined Silicon’.

Det giver selskabet mulighed for at operere med færre såkaldte SKU’er, altså modeller i porteføljen, som alt andet lige bør give stordriftsfordele.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere