Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Ruslands næststørste bank lagt ned af kæmpe DDoS-angreb

Et stort DDos-angreb har bragt Ruslands andenstørste bank offline.

Ruslands andenstørste bank VTB, som er ejet af den russiske stat, er blevet ramt af et kæmpe DDoS-angreb, der har lagt bankens onlinesystemer ned.

Banken melder, at det er det værste cyberangreb, den nogensinde har oplevet.

"Bankens teknologiske infrastruktur er under et hidtil uset cyberangreb fra udlandet," meddeler VTB i en erklæring ifølge Reuters og fortsætter:

"Den største ikke kun i år, men i hele den tid, banken har fungeret."

Det nævnes fra bankens side, at der er tale om udenlandske aktører, og den pro-ukrainske gruppe IT Army of Ukraine har taget ansvar for handlingen.

Bankens onlineaktiviteter som mobil-apps og hjemmeside blev ifølge Bleepingcomputer bragt offline, hvilket gjorde, at VTB måtte indrømme angrebet i sidste ende, men kundedata bør være sikret.

Det russiske finansministerium og økonomiministerium ejer 61 procent af VTB.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere