Danskere skaber køkultur på travle servere

Danske Netgroup Data Center har udviklet et elektronisk kø-system til online-billetfirmaet E-Billetter. Det betyder, at kunderne ikke bliver mødt med fejlbeskeder og tomme sider, men i stedet kan vente i en kø, indtil deres bestilling går i gennem.

Det er ikke sjovt at stå i kø på posthuset, mens billetterne til koncerten bliver revet væk. Men det vil slet ikke være sjovt, hvis posthuset holdt helt op med at fungere, lige så snart der blev travlt.

Det samme gør sig gældende for billetkøb via internettet, hvor systemerne ofte må give fortabt, når der er ekstra stor efterspørgsel.

Det gælder også for det danske billetfirma E-Billetter, som derfor bad hostingfirmaet Netgroup Data Center finde en løsning.

- Vi fik stillet opgaven af E-Billetter, som gerne ville have beskyttelse mod, at deres system blev lagt ned, når der var ekstra run på, siger salgsdirektør Leon Standly fra Netgroup Data Center.

Står i kø

Løsningen er helt enkelt at stille alle webstedets besøgende i kø. Et program på webserveren overvåger trafikken og aktiverer sig selv og køsystemet, når den når en vis belastning.

Det betyder, at brugerne stadig kan få lange ventetider, men i forhold til tidligere får de ikke fejlmeddelelser og tomme sider. I stedet kan systemet løbende beregne ventetiden for brugeren.

Netgroup Data Center har udviklet systemet, som kører på IBM-servere med Linux, helt fra grunden.

Selskabet vil gerne sælge sin idé til andre kunder, men det er endnu ikke besluttet at gøre systemet til et selvstændigt produkt.

- Vi er spændte på at se, hvor meget interesse, det skaber. Men det drejer sig måske om 50 websteder i Danmark, så vi kigger også på udlandet, fortæller Leon Standly.

Systemet er ikke en hyldevare-løsning, så derfor vil systemet skulle tilpasses den enkelte webtjeneste. Eksempelvis vil det være forskelligt, hvor meget information det bagvedliggende system kan give programmet, som det kan formidle videre til brugeren.

Før løst med hardware

Systemet er ifølge Leon Standly en ny måde at tackle problemet med store belastninger på webserverne.

- Traditionelt har man løst det ved at blive ved med at hælde hardware i. Det er de færreste, der skalerer deres system efter spidsbelastningerne. Det ville også være uforholdsmæssigt dyrt, siger han.

Store internationale websteder, som vil undgå sammenbrud under spidsbelastninger, køber sig eksempelvis ind hos firmaet Akamai. Det kan levere et verdensomspændende netværk af servere med stor kapacitet. Samtidig bliver trafikken fordelt til lokale servere i stedet for en central.

Det har blandt andre Microsoft benyttet sig af for at afværge netværksangreb mod selskabets webservere.

- Akamai vil ikke kunne gøre så meget for E-Billetter, fordi E-Billetters kundemasse er så geografisk koncentreret, forklarer Leon Standly.

Prisen for Netgroup Data Centers system ligger på omkring en lille halv million kroner, oplyser selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere