HP: Ingen strategiændring på vej

HP's nye ledelse har ingen planer om at skifte strategi i kølvandet af Carly Fiorinas fyring. Planen er at søge efter en afløser, som kan få computer- og printerdivisionerne til at køre parløb. IDC vurderer, at en ny chef skal kunne dreje selskabet væk fra det hårde tekniske produktfokus.

Der kommer ingen ændring af strategien eller forretningsporteføljen i Hewlett-Packard, efter at Carly Fiorinas er presset ud af sin stilling som topchef.

Det er meldingen fra den nye ledelse i selskabet, ifølge Reuters.

Patricia Dunn, der har overtaget bestyrelsesformandsposten og Robert Wyman, som midlertidigt er ophøjet til administrerende direktør, sagde på en investorkonference efter nyheden om Carly Fiorinas fyring, at der ikke overvejes ændringer at strategien.

- Og jeg kan ikke forestille mig nogle porteføljeændringer, siger Patricia Dunn, der ikke har del i den daglige ledelse af HP.

Hun gentog bestyrelsen engagement med at vride mere værdi ud af selskabet ved at lade produktionen af computere og printere køre i tandem i stedet for at splitte de to.

- Vi leder efter en administrerende direktør, som også hilser denne strategi velkommen, siger Robert Wayman.

Han oplyste, at bestyrelsen vil være åben for at diskutere alternative strategier med en ny topchef, men strategien om at fastholde forretningen sammentømret står ved magt.

Dårlig form
Herhjemme vurderer analysehuset IDC imidlertid, at fyringen af Carly Fiorina skyldes en generel nedtur i HPs' form.

- Vi har registreret en periode, hvor der har været murren i krogene hos HP, hvor humøret slet ikke har været så højt som i periode før og efter købet af Compaq, siger direktør Per Andersen, IDC.

Han mener, at HP helt fundamentalt slås med den omstilling fra produktvirksomhed til servicevirksomhed, som der har været talt om så længe - uden konkrete resultater.

- Selv om markedet efterspørger servicevirksomheder, holder HP fortsat fast i produktsnak. HP er da den eneste virksomhed, som stadig har annoncer, hvor der står noget om 64-bit. På den måde har HP svært ved at komme ind i den høje ende af værdikæden og udfordre IBM, siger Per Andersen.

Han mener derfor, at den nye direktør, som HP nu skal ud og finde, meget vel kan blive en type, der kan eksekvere en turn around af firmaet over mod netop en mere service-baseret opbygning af selskabet.

Det gælder også i Danmark, hvor HP på mange måder har været meget mindre synlig end i mange andre lander, mener han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere