Dansk it-tvilling satser på familieforøgelse

Twins Consulting har to år på bagen med overskud og to opkøb i jagtbæltet. Nu satser it-selskabet på at købe sig til endnu mere vækst, så firmaet er bedre rustet til store opgaver, når markedsvæksten tager fart.

Det københavnske it-firma Twins Consulting, der er udsprunget af det tidligere HP-ejede Twinsoft, har landet et overskud for andet år i træk i sin blot to-årige eksistens.

Men den unge it-virksomhed er meget interesseret i at blive større og har luppen rettet mod mindre virksomheder inden for håndholdte computere, mere avancerede web-løsninger eller inden for .Net-området.

- Markedet er ved at skyde i vejret, og så er det vigtigt, at vi er klar til at tage de større projekter, forklarer administrerende direktør Steen Lund Christiansen.

I 2003 og 2004 købte Twins Consulting de to webfirmaer Mus&Mænd og Refactory, men vækststrategien betyder, at der skal mere til.

- Vi er meget interesserede i mere end organisk vækst, så kan vi finde virksomheder, der matcher, så er vi meget interesserede i at komme i kontakt med dem, siger Steen Lund Christiansen.

Sommerforelskelse forbi

Selskabet havde forhandlinger i sommeren 2004 med flere mulige emner, men de er ikke udmøntet i en opkøbsaftale, så derfor har selskabet nu sat det lange lys på i jagten efter nye mindre opkøbsemner.

Købet af de to web-selskaber har dog også sat sine spor i Twins Consultings regnskab for 2004, da selskabet er flyttet til større og dyrere lokaler i Frihavnen i København, ligesom integrationen af selskaberne har betydet ekstra omkostninger.

Ud af et salg på 17 millioner kroner i 2004 hev Twins Consulting en halv million kroner hjem i overskud før skat. I sommer havde direktøren sat sig et mål om at året skulle slutte med et salg omkring 20 millioner kroner og et overskud på omkring en million kroner.

Selskabet er dog også blevet tynget på omkostningssiden af investering i et nyt forretningsområde inden for udvikling af forretningsapplikationer til håndholdte computere.

- Der har ikke været en voldsom forretning fra start af, men vi kan mærke at det er begyndt at komme, siger Twins-chefen.

Generelt har selskabet også oplevet, at der er pres på priserne inden for CMS-området (Content Management Systemer) og almindelig udvikling af websites.

- Der er kamp om kunderne, fastslår Steen Lund Christiansen.

Vækst letter i 2005

Han tror dog på, at væksten øger sit tempo i 2005 og vurderer, at Twins Consulting kan nå et salg på omkring 22 millioner kroner og et overskud over millionen.

- Og hvis vi er dygtige og heldige med opkøb, kommer det ovenpå, uddyber han.

Steen Lund Christiansen stiftede Twins Consulting sammen med Finn Geisler i begyndelsen af 2003. Selskabet fokuserer på konsulentbistand og udvikling af løsninger til internettet og håndholdte computere.

Selskabet beskæftiger i dag 20 medarbejdere, hvoraf en del er projektansatte på kontrakt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere