Dansk netindsamling udvider til udlandet

Velgørenheds- og shoppingsitet Engodsag.dk kan ikke selv tjene nok til at dække omkostningerne. De to bagmænd, der i fritiden har bygget konceptet op over to år, satser derfor på at skalere op og få større volumen i England og Sverige.

Bagmændene til Engodsag.dk, der kombinerer danskeres shopping-lyst på nettet med velgørenhed, vil udvide forretningen med samme koncept i England og Sverige.

Engodsag.dk har siden lanceringen i september samlet et sted mellem 200.000 og 250.000 kroner ind til hjælpeorganisationer i Danmark.

Bidraget er dels en procentsats af det beløb, som brugere har købt for i de forretninger, der er tilmeldt ordningen, dels er det 100 procent af omsætningen på afholdte netauktioner på Engodsag.dk.

Ved lanceringen for et halvt år siden var der 40 hjælpeorganisationer og 175 internetbutikker tilmeldt. I dag er 60 hjælpeorganisationer og 220 interbutikker med i ordningen.

Og hver dag melder i gennemsnit 100 personer sig til nyhedsbrevet fra Engodsag.dk, der nu har over 10.000 modtagere.

Arbejder gratis

Med de resultater mener de to initiativtagere til Engodsag.dk, at succesen er i hus. Danmark er bare ikke stort nok til, at forretningen kan køre rundt.

- Danmark er rigelig stort til at organisationerne kan mærke det, og til at internetbutikkerne kan mærke det. Men vi har ønsket at give så mange penge væk, at det ikke kan løbe rundt for os selv. Der skal større volumen til, siger Mads Ellegaard, den ene af de to bagmænd på projektet.

Han understreger, at Engodsag.dk ikke gør indhug i de bidrag, som brugerne giver via de procentsatser, som der går af omsætningen fra de tilknyttede internetbutikker.

Desuden har både han selv og hans makker bag konceptet, Jonathan Løw, gennem to år arbejdet gratis på projektet ved siden af almindeligt arbejde. Det gør de i øvrigt endnu.

Engodsag.dk tjener sine penge på, at internetbutikkerne betaler et fast beløb, i øjeblikket 250 kroner i kvartalet, på at være repræsenteret på velgørenhedsportalens hjemmeside på nettet.

Starter med England

Foreløbig er hjemmesiden oversat til engelsk, og der er hyret en mand i England, som er i fuld gang med at få tilknyttet hjælpeorganisationer og forretninger.

Spydspidsen i England er i øvrigt hyret på samme betingelser som dem selv: Han arbejder indtil videre gratis.

Så langt er de endnu ikke kommet med udvidelsen i Sverige. I Sverige er det foreløbigt blevet til dialog med en mulig kandidat, der kan bygge rammerne op.

Trods gratis arbejdskraft, så koster landvindingerne. Derfor er der også indledt jagten på en eventuel investor.

Landevindingerne hænger dog ikke på, om det kommer en invester eller ej.

- Det er ikke afgørende for at vi går ind, om der kommer en investor. Men det er afgørende for, hvordan vi kan tillade os at gøre det. Både i forhold til tempo men også i forhold til at videreudvikle på teknikken bag, siger Mads Ellegaard.

Han har endnu ikke en tidshorisont for, hvornår der kan åbnes i udlandet. Men startskuddet kommer til at gå først i England, hvor pendanten til Engodsag.dk bliver shoppingmatters.com, oplyser han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere