Opfinder sælger sin tele-baby: For kedeligt

Stifter og udvikler af teknikken bag bredbåndsteleselskabet Telefin, Hans-Henrik Andresen, har for uoplyst beløb solgt sin ejerandel i selskabet til dating-selskabet Freeway, der dermed ejer 100 procent. Opfindelsen er gjort, og jobbet som administrerende direktør huer ham ikke. Nu vil opfinderen søge nye tekniske udfordringer.

Den 31-årige stifter og udvikler af teknikken bag bredbåndsteleselskabet Telefin, Hans-Henrik Andresen, har solgt sin 50 procent ejerandel til dating-firmaet Freeway.

Dermed står Freeway, der blandt andet står bag Dating.dk, som 100 procent ejere af det to år gamle selskab.

Jobbet som administrerende direktør i selskabet stimulererer ikke Hans-Henrik Andresens opfinder- og skabertrang i tilstrækkelig grad.

- Nu er det en god forretning og et godt produkt, men opfindelsen er gjort, og flyvemaskinen flyver. Der kan føjes en anhænger til, og der kan sættes nye vinger på, men kort fortalt, så keder jeg mig, siger Hans-Henrik Andresen.

En god forretning

I starten af 2004 etablerede han Telefin som hobbyprojekt ved siden af sit job som tekniker og systemimplementør hos Mærsk Data.

Medieomtale af det nye IP-teleselskab pustede hurtigt gang i forretningen, og Freeway købte sig ind på en halvpart. I to år har Hans-Henrik Andresen siddet som administrerende direktør i selskabet.

- Jeg er stolt af at have kørt Telefin op, men jeg er ikke den forretningsmand, der skal blive hængende. Jeg skal ud og finde nye tekniske veje. Det er slet ikke noget for mig at drive virksomhed, siger Hans-Henrik Andresen.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor meget han har fået ud af sit IP-telefoni-eventyr. Både han og Morten Wagner fra Freeway er dog godt tilfredse med handlen.

- Det har været en god forretning. Jeg kommer til at leve et nyt liv. Og mere vil jeg ikke tale om økonomi, siger Hans Henrik Andresen.

Hans afløser er fundet, og efter to måneders overdragelse af forretningen og en sommerferie begynder Hans-Henrik Andresen som selvstændig konsulent inden for IP-telefoni.

Fortsætter med ip-telefoni

De første tilbud om at være med på andre projekter er ifølge Hans-Henrik Andresen allerede i hus, blandt andet på etablering af nye selskaber i Finland og Tyrkiet. Der er også kommet et par forespørgsler om deltagelse i andre udviklingsprojekter inden for IP-telefoni.

Han har endnu ikke taget stilling til, hvad han kommer til at beskæftige sig med, men det bliver helt sikkert inden for IP-telefoni, oplyser han.

- IP-telefoni er jo fremtiden, også selv om jeg stopper hos Telefin, siger Hans Henrik Andresen

Der er ifølge Hans-Henrik Andresen ingen klausuler forbundet med handlen, der forhindrer ham i at fungere som konsulent for andre.

Telefin har i dag syv ansatte og ifølge Morten Wagner fra Freeway omkring 4.000 abonnenter på IP-telefoni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere