Microsoft slæber pirat-forhandlere i retten

Otte amerikanske it-forhandlere får nu kærligheden at føle fra Microsofts advokater. Softwaregiganten slæber forhandlerne i retten, fordi de ifølge Microsoft har distribueret autentiske ægthedsbeviser sammen med ulovlige kopier af Microsofts software.

Softwaregiganten Microsoft svinger nu den juridiske økse over otte amerikanske it-forhandlere, der har solgt ulovlige kopier af Microsofts software.

Ifølge Microsoft bliver advokaterne trukket frem for at beskytte selskabets trofaste forretningspartnere.

- Vores partnere kommer og beder os om hjælp. De bliver underbudt og tvunget til at dreje nøglen om, fordi de skal konkurrere med uærlige producenter og distributører, siger jurist Bonnie MacNaughton fra Microsoft ifølge en pressemeddelelse.

Ægthedsbeviser ulovlige

Det er en ny lov, som ifølge Microsoft lukker et hul i lovgivningen og gør det ulovligt at distribuere ægthedsbeviser, der er adskilt fra den software, de skal bevise ægtheden af.

- Der er kun én grund til at distribuere særskilte ægthedsbeviser. Nemlig at få ulovlige softwarekopier til at fremstå som ægte, siger Bonnie MacNaughton.

Sagsanlæggene mod de otte it-forhandlere er resultat af en praksis, som Microsoft indførte allerede i 1997. Selskabet opkøber software og hardware fra forskellige forhandlere og undersøger, om der er tale om piratkopier.

I de otte sager fortsatte salget ifølge Microsoft, efter softwaregiganten skriftligt havde bedt forhandlerne om at indstille det ulovlige salg.

Ifølge tal fra den internationale brancheorganisation Business Software Alliance og analysefirmaet IDC er USA det land, der er mindst plaget af piratkopiering i virksomheder. Omkring 22 procent af softwaren i de amerikanske virksomheder har ingen lovlig licens.

Danmark er ligeledes blandt de lande, hvor virksomhederne har bedst styr på licenserne. Ifølge IDC og BSA er 25 procent af de danske virksomheders software uden gyldig licens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere