It-firma i vækst køber CAD-konkurrent

Det danske it-firma NTI Cadcenter har købt den århusianske konkurrent IT Cad. Overtagelsen af IT Cad sker for at styrke NTI's position som forhandler i Århus-området efter et år med stor vækst og efterspørgsel efter 3D-værktøjer.

CAD-leverandøren NTI Cadcenter har overtaget den konkurrerende CAD-forhandler It Cad med base i Århus.

De syv medarbejdere i IT Cad integreres i NTI's afdeling i Århus, der arbejder med udvikling af CAD-løsninger til fremstilling af to- og tredimensionelle computermodeller.

- Med overtagelsen af IT Cad styrkes NTI Cadcenters position i Århus på forhandlersiden, hvor IT Cad har stået stærkt. Vores Århus-afdeling har hidtil primært beskæftiget sig med udviklingsarbejde, siger administrerende direktør Jesper Kalko fra NTI Cadcenter.

I spidsen for NTI's udviklingsafdeling i Århus står Michael Møller Jensen, mens Lars Østberg med baggrund i IT Cad er ny leder af salgsafdelingen.

Januar-køb

NTI Cadcenter overtog holdingselskabet LØ Holding med IT Cad i slutningen af januar for at integrere konkurrentens aktiviteter i selskabets Århus-afdeling. Købsprisen er ikke oplyst, men IT Cad havde i 2004 en omsætning på 14,6 millioner kroner.

Overtagelsen af IT Cad skal bidrage til, at NTI Cadcenter kan fortsætte selskabets positive udvikling fra 2004, hvor salget steg med 28 procent til 96 millioner kroner.

NTI Cadcenter A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning96,074,9
Resultat af primær drift (EBIT)8,53,7
Resultat før skat 8,94,3
Resultat6,23,0
Egenkapital8,818,0
Antal ansatte5457
Den positive udvikling skyldes ifølge direktør Jesper Kalko blandt andet en øget efterspørgsel på CAD-løsninger til byggebranchen og til industrivirksomheder.

- Stadig flere virksomheder i byggebranchen og inden for industrien har fokus på de gevinster i produktiviteten, som det er muligt at opnå med objektorienterede 3D-redskaber. Det giver typisk et bedre overblik og medfører markant færre fejl, når medarbejderne kan se modeller af eksempelvis nye produkter i tre dimensioner, siger Jesper Kalko.

NTI oplevede i 2004 en større vækst end markedet generelt. Det skyldes ifølge Jesper Kalko, at selskabet er et af markedets førende i relation til at integrere 3D-løsningerne med kundernes øvrige it-platforme.

- Kunderne efterspørger i højere grad totalløsninger og har generelt et større fokus på at opnå gevinster ved at integrere vores 3D-væktøjer med andre systemer. Det handler om at genbruge alle digitale data, og det har vi fokus på med vores nye generation af CAD- og CAM-løsninger, siger Jesper Kalko.

Fortsat vækst i 2005

Væksten hos NTI Cadcenter skyldes blandt andet en øget efterspørgsel på løsningen Autodesk Inventor til mekanisk konstruktion og selskabets egenudviklede PDM/EDM-løsning Mdoc til organisering af dokumenter.

Også selskabets kursusvirksomhed og generelt fornuftige konjunkturer i byggebranchen og industrien har medvirket til et godt 2004. Årets resultat på 6,2 millioner kroner efter skat betegnes som meget tilfredsstillende.

- Vi forventer øget aktivitet i 2005 med en pæn vækst inden for både byggebranchen og industrien. Forventningen er, at vi vokser på både omsætning og indtjening igen i år sammenlignet med 2004, siger Jesper Kalko.

NTI Cadcenter har hovedsæde i Værløse og har endvidere afdelinger i Ringsted, Vejle, Aalborg og Århus. Selskabets forskellige ydelser afsættes i Danmark og i Sverige. Sidstnævnte marked betegnes som et fremtidigt vækstområde for NTI.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere