Taskforce rydder ud i digitale stopklodser

Der er ryddet op i bunken af hindringer for digital forvaltning. Siden 2002 har de danske ministerier ændret 359 bestemmelser, der stod i vejen for digital kommunikation.

Færre formularer og underskrifter og flere digitale signaturer og online-rapporteringer. Sådan har virkeligheden de seneste år ændret sig i en række danske ministerier, viser en statusrapport fra Den Digitale Taskforce.

Siden 2002 er 359 juridiske hindringer for digital kommunikation blevet ændret, og det er 86 procent af de planlagte ændringer i regeringens bebudede modernisering af lovgivningen.

- Typisk handler det om, at eksempelvis formularer, der tidligere skulle indsendes på papir med ændringerne nu i stedet kan indsendes digitalt, siger Helen Top Bay, der for Finansministeriet har deltaget i Den Digitale Taskforces modernisering af lovgivningen.

Hun fremhæver, at mange af lovændringerne endvidere handler om forhold, der tidligere krævede en fysik underskrift, men nu kan klares med eksempelvis et digitalt signatur.

Flere ændringer i 2005

De 359 ændringer er en konsekvens af den modernisering af lovgivningen, som regeringen satte i gang i 2002 for at fjerne hindringer for digital kommunikation. Per 1. marts var 86 procent af de planlagte ændringer gennemført.

Ministerierne har efterfølgende udarbejdet tidsplaner for, hvornår den resterende del af de planlagte ændringer gennemføres. Ifølge tidsplanerne vil godt 65 procent af de resterende ændringer blive gennemført i løbet af 2005.

Moderniseringen af lovgivningen har ifølge Den Digitale Taskforce givet mulighed for, at den offentlige forvaltning nu i højere grad kan anvende digital kommunikation og høste de fordele i forvaltningen, som det medfører.

Samtidig fremhæves det, at der sideløbende med moderniseringen af lovgivningen er sat en række andre initiativer i gang, der understøtter digital forvaltning. Blandt andet fremhæves FESD-projktet (Fællesoffentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering) og udbredelsen af digital signatur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere