Accenture-sagen: Det er let at puste sig op

Kommentar: I stedet for at fyre Accenture, netop som selskabet er på vej ind over målstregen i Københavns Kommune, burde man måske fyre Københavns Borgerrepræsentation. Det er et spild af skattekroner at fyre en leverandør netop som selskabet er i mål. Men kommunalvalget nærmer sig, og det er nemt at puste sig op, mener Computerworlds chefredaktør, Arne R. Steinmark.

Accenture bliver fyret i København. Måske skulle man i stedet have fyret Københavns Borgerrepræsentation, der vælger at straffe sin leverandør og skatteydere netop som selskabet er i mål.

Kan hænde at administrerende direktør i Accenture, Jakob Kraglund, har slidt sin troværdighed op, men han har ret, når han mener, at Accenture burde have været fyret i efteråret.

Det var her, at selskabet havde svært ved at sandsynliggøre, at alle lønmodtagere kunne få den løn, de havde tjent.

Nemt at puste sig op

Et vigtigt kommunalvalg nærmer sig med stormskridt og tiden er inde til populistiske beslutninger. Det er nemt at puste sig op over for en amerikansk kommerciel virksomhed i habit.

At fyringen ikke garanterer fejlfri lønsedler, når et smilende og meget imødekommende KMD kan tilbyde hjælp med sit Opus-lønsystem og dermed ekstraregninger til borgerne, vil politikerne næppe nå at blive straffet for inden valget.

Mon ikke KMD atter har fået godt fat i København, inden et nyt udbud kan iværksættes næste år? Hvem tør byde og få ørerne i maskinen?

Vi gætter på ingen ud over KMD.

Ved det oprindelige udbud i 2003 var der kun tre virksomheder i spil: Accenture, der sejrede ad helvede til. KMD naturligvis ? og så norske Ergobluegarden, en specialist inden for løn- og personalesystemer, oprindeligt en del af det norske Statens Datasentral siden købt af Posten og i dag ejet af det svenske investeringsselskab Ratos.

Nederlaget i 2003 har fået nordmændene til at trække følehornene til sig, og derfor er kun KMD tilbage.

Måske Silkeborg Datacentral, udvikler af lønsystemer til amterne, tør byde.

Selskabet blev prækvalificeret ved seneste udbudsrunde, men valgte at trække sig på grund af betingelserne.

En klog beslutning set i bakspejlet. Og som skatteborger kunne man håbe på, at Danmarks dyreste lønsystem fra CSC ? Statens Løn System til knap en halv milliard ? kunne blive aktuelt.

Men uden fællesoffentlige standarder er det vel spørgsmålet, om de to andre lønsystemer kan vrides ind i en kommunalkøbenhavnsk sammenhæng.

Accentures fyring er derfor en gave til KMD og et slag for konkurrencen.

Offentlige lønsystemer er særdeles komplicerede.

Det kan enhver kender af lønsedler til skolelærere, pædagoger og hjemmehjælpere nikke genkendende til.

Der er løntrapper, forordninger, tillæg og undtagelser, der er så vanskelige at forstå og gennemskue (også for lønmodtagerne), at man kunne håbe på, at fremtidige overenskomstforhandlinger ville handle mere om forenklinger og gennemsigtighed end jagten på den næste 25-øre.

Et mindre kafkask aftalesystem mellem arbejdsmarkedets parter i den offentlige sektor ville gøre flere it-leverandører modne til at blande sig i det næste lønudbud. I dag går pengene til at forankre administrationen af lønningerne i digital beton.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere