Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nu kan 112 bruge videoopkald over hele landet / Nordkoreanske hackere udnyttede halloween-tragedie i Sydkorea / Manden bag kollapset kryptobørs håber på at erstatte tab

Morgen-briefing: Nu kan 112 bruge videoopkald over hele landet / Nordkoreanske hackere udnyttede halloween-tragedie i Sydkorea / Manden bag kollapset kryptobørs håber på at erstatte tab / Relanceret Twitter-service bliver dyrere for Apple-brugere / Ericsson og Apple afslutter patentslagsmål

Mornings. Og velkommen til en omgang korte men vigtige it-nyheder fra Computerworlds fremskudte lyttepost mod syd. Ved kontroltasterne: Niels Veileborg.

Nu kan 112 bruge videoopkald over hele landet

Alle landets regioner har nu indført mulighed for, at deres vagtcentraler kan modtage live-video fra folk, der ringer til 1-1-2 fra deres mobiltelefoner.

Hvis den sundhedsfaglige medarbejder vurderer, at video kan være en hjælp, kan regionernes vagtcentraler sende en sms med et link, så borgere der ringer 1-1-2 kan sende live-optagelse fra deres mobiltelefon og på den måde vise tilstanden for en forulykket person eller et sygt barn.

Med video-forbindelsen kan dem, der ringer ind få instruktion i, hvordan de hjælper syge eller ulykkesramte. Samtidig kan den sundhedsfaglige medarbejder bruge videoen til at vurdere, hvor alvorlig situationen er og sende den rigtige hjælp.

Opgørelser fra to af regionerne har vist, at vagtcentralerne bruger video i omkring seks procent af tilfældene, hvor borgerne ringer til 1-1-2.

Nordkoreanske hackere udnyttede halloween-tragedie i Sydkorea

Ifølge Google har den statsfinansierede nordkoreanske hackergruppe APT37 udnyttet halloween-tragedien i Sydkorea, hvor 158 personer blev mast til døde. Det skriver ComputerSweden.

Hackerne udnyttede nuldagssårbarheden CVE-2022-41128 i Internet Explorer og spredte et officielt udseende dokument om tragedien, som i virkeligheden var rigget til at udnytte sårbarheden og køre tilfældig kode på de angrebne maskiner - også selv om Explorer ikke var standardbrowser.

Manden bag kollapset kryptobørs håber på at erstatte tab

Manden bag den kollapsede kryptobørs FTX, amerikaneren Sam Bankman-Fried, siger til BBC, at han håber, han bliver i stand til at erstatte kundernes tab.

Den 30-årige tidligere milliardær, som er genstand for flere føderale efterforskninger, siger, at han ikke er nær så kompetent, som han troede, men at han ikke har begået noget ulovligt.

Kryptobørsens kollaps har ramt over en million brugere, og selskabet har gæld for over tre milliarder dollars.

Relanceret Twitter-service bliver dyrere for Apple-brugere

Twitter relancerer servicen Twitter Blue, som giver adgang til blandt andet at redigere Tweets og at få et stempel, som fortæller, at Twitterkontoen er verificeret, skriver Reuters.

Twitter Blue bliver dog dyrere for Apple-brugere end andre. Twitter forklarer ikke hvorfor, men selskabet har angiveligt ledt efter en måde at kompensere for Apples cut af kagen i selskabets App Store.

Ericsson og Apple afslutter patentslagsmål

Ericsson har indgået en patentaftale med Apple og afslutter dermed et slagsmål om betaling for brug af 5G-patenter i iPhones. Det skriver Reuters.

Striden handler om en fornyelse af en patentaftale mellem parterne, som stammer fra 2015. Begge selskaber sagsøgte hinanden i slutningen af 2021, og Ericsson sagsøgte igen i begyndelsen af 2022. Men nu er striden altså bilagt.