Artikel top billede

Skattevæsenet forhandler med disse fire it-selskaber om kæmpe-kontrakter efter diskvalificering af tilbud

Skattevæsenet skal i gang med at forhandle med fire danske it-selskaber, hvis tilbud på kæmpeopgaver er blevet diskvalificeret.

Skattevæsenet skal i gang med at forhandle med Netcompany, IBM, CGI og Visma Consulting om forhold og vilkår på to kæmpeopgaver.

Det sker efter, at Skattevæsenet har diskvalificeret alle de tilbud, som de fire selskaber har indleveret på to kæmpe-udbud fra Udviklings- og Forenklingsministeriet.

Skatteministeriet diskvalicerede for en måneds tid siden - 18. november - at alle de tilbud, som ministeriet havde modtaget om opgaven med at udvikle det danske motorregister, DMR.

Her meddelte Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, at man nu ville overgå til udbud med forhandling med de tre selskaber, som havde afgivet tilbud, men som var blevet diskvalificeret.

Ifølge DigiTech drejer det sig om CGI Danmark, Netcompany og Visma Consulting.

Computerworld kunne desuden for en måneds tid siden fortælle, at Skattevæsenet havde diskvalificeret alle de tilbud, som styrelsen havde modtaget på opgaven med at levere Dias-systemet til omkring en kvart milliard kroner.

Også her er styrelsen nu i gang med forhandlinger med de tre selskaber.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har oplyst til Computerworld at styrelsen regner med at kunne skrive kontrakt med en leverandør til hver af opgaverne i løbet af første kvartal 2023.