Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Test: Nu kan du også vælge AMD's grafikkort, hvis du skal bestille noget

AMD er ikke længere håbløst bagud, når det gælder professionelle programmer.

De to grafikspecialister AMD og Nvidia plejer at kunne give hinanden kamp til stregen, når det gælder ydelse i spil.

Men AMD har længe haft en svaghed, når det gælder programmer møntet dem, der skal bestille noget med deres pc’er.

Historisk set har AMD set sig langt overhalet af ærkerivalen, så snart programmer til videoredigering, 3D-rendering eller andre regnetunge opgaver skulle løftes.

Men med sin spritnye RDNA 3 arkitektur i RX 7000 generationen af grafikkort laver AMD om på det magtforhold.

Det fremgår af en stribe tests foretaget af Computerworlds søstermedie PC World, hvor den nye arkitekturs evner afprøves.

Video og streaming-fordele

Det mere normaliserede magtforhold ses i opgaver såsom video-rendering med både nye standarder såsom AV1 og HEVC eller det ældre H.264.

Kvaliteten af renderingen med AV1 lander nu et sted mellem Intels rudimentære resultater, mens Nvidia dog fortsat bibeholder en lille fordel.

Når det gælder video-streaming viser scoren fra Netflix’ VMAF test at være markant forbedret i forhold til ældre AMD generationer, mens der dog fortsat er lidt vej op til Nvidia og testens duks fra Intel.

Når det gælder video-rendering, er RDNA 3’s encoder nu i stand til at håndtere flere opgaver samtidigt.

I en test udført sammen med en Ryzen 9 7950X processor lykkedes at drive seks opgaver på en gang, mens Nvidias topkort er begrænset til maksimalt tre.

For at dette kan lade sig gøre, kræver det de rette indstillinger. Her noteres det, at resultater med opløsninger på 1440p eller højere støder på problemer og at de skal komprimeres mindre effektivt, før resultaterne bliver flydende.

Hænger med i toppen

Når det gælder videoredigering gør AMD’s nye RX 7900 XT kort igen en god figur, ved at overhale Nvidias tidligere topmodeller i RTX 3090 serien.

Den nye RTX 4080 og RTX 4090 serie fra Nvidia, formår AMD’s nye stjernekort dog ikke at matche i en disciplin som i Davinci Resolve i benchmark-testen fra system-specialisterne fra Pugetbench.

AMD’s nye topkort fravrister altså ikke førertrøjen fra Nvidia, men den placerer AMD i slipstrømmen af de dyre topmodeller fra Nvidia.

Her skal det bemærkes, at den ultimative topmodel fra AMD i RX 7900 XTX ikke er med i testen, og at den med sine ekstra kræfter potentielt kan lukke hullet op til Nvidias grafikkort.


Loading ikon