Artikel top billede

Design afdelingen har ikke været på overarbejde i form eller materialevalg. Heldigvis leverer den kompakte lydbar med sub formidabel lyd for størrelse og pris. (Foto: Yamaha)

Test: Denne lydbar vil vi vælge, hvis prisen er afgørende

De fleste fjernsyn har lyd, som er omtrent lige så flad som tv’et og selv den billigste lydbar kan ofte gøre det bedre. Der er dog grænser for, hvor meget du skal spare. Men er budgettet lavt, er denne lille og ret anonyme sag mit klare valg.

Jeg kan godt lide ærlighed i et produkt.

Forstået på den måde, at det ikke prøver at håndtere eller udgive sig for mere end det kan eller er.

Og det er hele humlen ved denne ret beskedne lydbar. Den gør, hvad den skal og absolut ikke mere. Og selv om den ikke er til foræringspris, så er den uden tvivl den lydbar, som jeg ville vælge, hvis budgettet er på under 3.000 kroner.

Yamaha SR-C30A koster nemlig 2.899 kroner, og det er nok ikke det mærke, som du møder oftest hos din tv-pusher.

Men de er store i reproduktion af lyd og har en knowhow, der tydeligt er slået igennem i denne lille lydbar med subwoofer.

Og Yamaha lover ikke kæmpe-lyd og effekter med adskillige hundrede watt i forstærkeren. Skulderwatt, plejer jeg at kalde dem.

Der bliver lovet 2 x 20 watt i lydbaren og 50 watt i subwooferen. Det lyder plausibelt i forhold til de to styk 4,6 cm højttalere i lydbaren og 13 cm i subwooferen.

Den rigtige forbindelse

Når det gælder forbindelser, får du præcist det, som du har behov for og ikke mere.

Og her er den vigtigste klart HDMI Arc. Du får også optisk digital indgang, så du har den option.

For der er ikke Wi-Fi, som du heller ikke har behov for.

Der er bluetooth, men som musikgengiver er SR-C30A som de fleste lydbarer ikke på hjemmebane i den disciplin. Så glem den option.

Den lille medfølgende fjernbetjening kan du også glemme de meste af tiden.

Den har et par funktioner, som er brugbare. Dels til at indstille bas-niveauet én gang for alle. Men også en knap til dialog optimering giver ren faktisk en effekt.

Optimeret lyd

Og effekt får du med den lille lydbar. Ikke effekter, så du føler du sidder på sofarækken i Imperial Biograf. Men effekt i form af vellyd.

Stemmer har en fylde og en glød, som er betagende. Der er en naturlighed og umiddelbarhed over den måde lyden gengives.

Den opleves på ingen måde manipuleret, og det er både godt og skidt.

Godt fordi det lyder rigtigt godt til de fleste udsendelser. Men både surround-chip og de små højttalere giver alt andet lige ikke en kæmpe-lyd når der er smæk på en actionfilm.

Den er bedst til den daglige brug og blandet tv. Og giver naturligvis en klar forbedring på film-lydsporet. Trods alt.

Den naturlige begrænsning

Til den store pensel skal du vælge større lydsystemer eller lydbarer med mere volumen – og højere pris.

Der er helt naturlige begrænsninger i Yamaha-systemet, og det er netop fordi, at de ikke prøver at presse det til mere, end der fysisk kan lade sig gøre. Og det er faktisk den bedste anbefaling, som jeg kan give det lille sæt.


Loading ikon