Artikel top billede

RTX 4070 Ti kollektionen udkommer i samarbejde med en stribe af Nvidias forskellige partnere. (Foto: Nvidia)

Nvidia slipper nye topkort ud til lidt mere afslappede priser

CES: Det er ikke længere helt afsindigt dyrt at købe sig til et af Nvidias nyeste grafikkort.

Nvidia er klar med et nyt grafikkort i RTX 4000-serien til lidt mere modererede priser, end de første RTX 4080 og RTX 4090 kort, som udkom i efteråret.

Kortet hedder RTX 4070 Ti – et kort hvis egenskaber ligger meget tæt på det i oktober 2022 annoncerede RTX 4080 12 gigabyte kort, som Nvidia hurtigt sløjfede efter udbredt kritik.

I stedet for at lande et godt stykke over de 10.000 kroner, bliver det nye kort med al sandsynlighed det første RTX 4000 kort herhjemme til en pris på under 10.000 kroner.

Den officielle debutpris lyder på 799 amerikanske dollar, svarende til omkring 5.600 kroner før eventuel moms og told er medregnet.

Næsten hurtigere end sidste års topmodel

Nvidia Geforce RTX 4070 Ti byder på i alt 7680 kerner fordelt i 80 grupper, koblet op til 12 gigabyte GDDR6X hukommelse.

Det rækker til at give ydelse over Nvidias afgående topmodel, RTX 3090 Ti - i følge Nvidias egne tal.

Uafhængige tests fra blandt andet TechPowerup synes dog at indikere, at det rettere befinder sig i niveauet umiddelbart under RTX 3090 Ti samt AMD’s RX 7900 XTX topmodel.

Et RTX 4080 yder hed omkring 20 til 25 procent højere, mens RTX 4090 über-kortet yder omkring halvanden gange højere.

Grafikkortet er opgjort til at kræve 285 watt strøm, hvorfor Nvidia anbefaler en strømforsyning på mindst 600 watt ens system.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere