Artikel top billede

RTX 4070 Ti kollektionen udkommer i samarbejde med en stribe af Nvidias forskellige partnere. (Foto: Nvidia)

Nvidia slipper nye topkort ud til lidt mere afslappede priser

CES: Det er ikke længere helt afsindigt dyrt at købe sig til et af Nvidias nyeste grafikkort.

Nvidia er klar med et nyt grafikkort i RTX 4000-serien til lidt mere modererede priser, end de første RTX 4080 og RTX 4090 kort, som udkom i efteråret.

Kortet hedder RTX 4070 Ti – et kort hvis egenskaber ligger meget tæt på det i oktober 2022 annoncerede RTX 4080 12 gigabyte kort, som Nvidia hurtigt sløjfede efter udbredt kritik.

I stedet for at lande et godt stykke over de 10.000 kroner, bliver det nye kort med al sandsynlighed det første RTX 4000 kort herhjemme til en pris på under 10.000 kroner.

Den officielle debutpris lyder på 799 amerikanske dollar, svarende til omkring 5.600 kroner før eventuel moms og told er medregnet.

Næsten hurtigere end sidste års topmodel

Nvidia Geforce RTX 4070 Ti byder på i alt 7680 kerner fordelt i 80 grupper, koblet op til 12 gigabyte GDDR6X hukommelse.

Det rækker til at give ydelse over Nvidias afgående topmodel, RTX 3090 Ti - i følge Nvidias egne tal.

Uafhængige tests fra blandt andet TechPowerup synes dog at indikere, at det rettere befinder sig i niveauet umiddelbart under RTX 3090 Ti samt AMD’s RX 7900 XTX topmodel.

Et RTX 4080 yder hed omkring 20 til 25 procent højere, mens RTX 4090 über-kortet yder omkring halvanden gange højere.

Grafikkortet er opgjort til at kræve 285 watt strøm, hvorfor Nvidia anbefaler en strømforsyning på mindst 600 watt ens system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere