Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Salling Groups onlinesatsning koster masser af medarbejdere jobbet / Elon Musk optaget i Guiness Rekordbog / Visma køber op i Tyskland for første gang

Salling Groups onlinesatsning koster masser af medarbejdere jobbet. Elon Musk optaget i Guiness Rekordbog. Digitaliseringsminister Marie Bjerre vil ‘have borgernes ryg’. Visma køber op i Tyskland for første gang. Pc-værksted får penge i Løvens Hule.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld, hvor ugens morgen-meldende medarbejder i dag - som det har været tilfældet hele ugen - er Dan Jensen.

Salling Groups onlinesatsning koster masser af medarbejdere jobbet

Salling Groups store omorganisering rettet mod en stor online-satsning med salg af onlinevarer på Fyn og i Jylland, kommer til at koste massevis af medarbejdere jobbet.

Sådan lyder det fra Ishøj Kommune, der meddeler, at Salling Group vil opsige eller flytte 500 medarbejdere i virksomhedens store lager og distributionscenter i Ishøj, hvor Salling Group har sit nuværende Føtex Hjemmelevering, som nu lukkes.

Salling Group vil fremover satse på Bilka-varehusene som centrum for udbringing af varer.

Du kan læse hele meddelelsen fra Ishøj Kommune her.

Elon Musk optaget i Guiness Rekordbog

Elon Musk bliver optaget i Guiness Rekordbog - men måske ikke med den rekord, som han personligt sætter mest pris på. Han registreres nemlig som den person i verdenhistorien, der har tabt flest penge.

Elon Musk har siden november 2021 tabt omkring halvdelen af sine formue, hvilket ikke siger så lidt, når man er verdens rigeste mand.

Ifølge Guiness-forlaget er det svært at sætte et nøjagtigt tal på hans tab. Der er dog ingen tvivl om, at hans tab er flere gange større end den hidtidige rekordhaver, japanske Masayoshi Son, som tabte 58,6 millioner pund i 2000 på dotcom-crashet.

Masayoshi Son er stifter af Softbank og i dag bestyrelsesformand for Arm Holdings.

Du kan læse mere om Elon Musk hos Guiness World Records her.

Og du kan læse om både Elon Musks og en række øvrig rigmænds svimlende tab i 2022 her: Verdens førende tech-rigmænd har tabt svimlende beløb: Har vinket farvel til 3.100 milliarder kroner i 2022

Digitaliseringsminister Marie Bjerre vil ‘have borgernes ryg’

Danmarks første digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) forbereder en lovændring, der skal gøre det nemmere at blive fritaget for kravet om digital selvbetjening.

Til Politiken siger hun, at hun tage bedre vare på borgerne i en tid, hvor den teknologiske udviling buldrer afsted i høj fart.

“Der er en relativ stor gruppe af brogere, som føler sig mindreværdige og ekskluderet fra samfundet. Det kan vi ikke være bekendt politisk, og det er også derfor, at vi har tænkt os at gøre noget ved det,” siger hun til avisen.

Du kan også læse Folketinget klar med sit første digitaliserings-udvalg nogensinde: Her er medlemmerne - skal behandle alle lovforslag på området.

Visma køber op i Tyskland for første gang

Visma køber for første gang nogensinde op i Tyskland, hvor det norske selskab overtager software-selskaberne H&H og BuchhaltungsButler, der begge holder til i Berlin.

Koncernchef Merete Hverven meddeler, at der er ‘spændende’ markedsmuligheder i Tyskland for Visma, hvor ikke mindst de små og mellemstore virksomheder for alvor begynder at rykke mod clouden.

De to opkøb følger i kølvandet på de i alt 42 opkøb, som det opkøbsivrige selskab foretog i 2022. Visma meddeler, at hele koncernen nu består af 170 virksomheder i Europa og Latinamerika.

Du kan læse hele meddelelsen fra Visma her.

Pc-værksted får penge i Løvens Hule

Det socialøkonomiske pc-værksted GladTeknik landede i aftes halvanden millioner kroner i torsdagens udgave af iværksætter-programmet Løvens Hule. Pengene kom fra Coolshop-rigmanden Jacob Risgaard, der for pengene overtager 10 procent af virksomheden.

Bag selskabet står 30-årige Mathias Nielsen, der selv har Aspergers Syndrom og ADHD. Selskabet har 20 ansatte, hvoraf de 80 procent af det, som selskabet kalder for et ‘usynligt handicap.’

Jacob Riisgaard meddeler ifølge selskabet, at GladTeknik ‘dagligt beviser,’ at ‘modgang kan vendes til medgang.’

“Samtidig har de fat i den lange ende med reparationer af udstyr. Opgøret med køb-og-smid-væk-kulturen fylder mere og mere, og der er et kæmpe forretningspotentiale for de virksomheder, der giver produkter et længere liv. Derfor har jeg stor tiltro til, at vi kan drive det vidt med GladTeknik,” lyder det fra rigmanden.