Artikel top billede

(Foto: 9to5google.com)

Ugen i tech: Samsung-topmobil klar 1. februar: Alt om S23 her / Solcellebil til lavpris har strøm til 800 km / Denne routers antenner følger dig omkring i hjemmet

Ugen i tech: Samsungs nye S23-topmobil klar 1. februar: Her er det du skal vide / Solcellebil til lavpris har strøm til 800 km / Denne routers antenner følger dig omkring i hjemmet

Samsungs nye topmobil klar 1. februar: Alt om S23 her

Samsung er blot to uger fra at løfte sløret til sine nye S-kollektion af toptelefoner.

Det sker, som i de seneste mange år, ved et dedikeret ’Unpacked’ event, som den sydkoreanske tech-kæmpe inviterer til.

Lanceringen vil foregå 1. februar 2023 klokken 19.00 dansk tid, hvor der forventes at blive præsenteret tre serier: Galaxy S23, en større Galaxy S23+ samt en særlig ambitiøs S23 Ultra. De tre serier vil arbejde med samme størrelse skærm, som den nuværende S22-kollektion, det vil sige henholdsvis 6,1” og 6,6” samt 6,8” til de to serier.

Fire farver forventes at være i spil ud fra lækket pressemateriale om og PR-fotos af telefonerne: Phantom Black, Cotton Flower, Botanic Green samt Misty Lilac.

Det skriver netmediet 9to5Google.

Ganske usædvanligt vil telefonerne ikke byde på Samsungs egne Exynos-processorer, men i stedet på Qualcomms nyligt annoncerede Snapdragon 8 Gen 2 topprocessor til at drive Android 13 frem sammen med enten otte eller 12 gigabyte ram. Det skriver tech-mediet Sammobile, som bekræfter lagerstørrelser på mellem 128 og 1.000 gigabyte.

Hidtil har Samsung prioriteret at bruge egne chipsets på det europæiske marked.

Det helt store udstyrsstykke vil man finde i kameraet på Ultra-modellen, som bliver født med afsindige 200 megapixels i den primære sensor.

Disse vil kunne skaleres ned til mere almindelige 12 megapixels for at opnå minimalt med støj under svære omgivelser.

Her vil samtidig være både ultravidvinkel og to telemoduler (3x og 10x optisk zoom) til at flankere det primære modul, mens de billigere modeller vil nøjes med tre kameramoduler bagpå.

I dagene efter Unpacked eventet vil S23-kollektionerne få deres egentlige salgsdebut. Tidligere generationer har været typisk to til tre uger unvervejs fra offentliggørelse til salgsdebut.

Solcellebil til lavpris har strøm til 800 km

Den nye hollandske bilproducent, Lightyear, har med sin første seriefremstillede bil, Lightyear 0, vist, at det kan lade sig gøre at køre ekstraordinært langt på få elektroner.

Ultraeffektiv opbygning, motorer og aerodynamik sikrer her 625 kilometers rækkevidde, med et batteri der er halt så store, som typiske elbiler i klassen. Bedriften er dog prissat til 250.000 euro, altså omkring 1,8 millioner kroner, hvilket udelukker enhver form for bred appel.

Selskabets kommende Lightyear 2 kan dog få en helt anderledes tiltalende pris, med en prissætning der skulle debutere ved 40.000 euro, svarende til lige knap 300.000 kroner.

Til prisen skulle der dog leveres en bil, som er en anelse større end originalen og som vil være mere dimensioneret til en families behov, med blandt andet fem sæder, skriver InsideEV.

Her loves en bil, som vil love intet mindre end 800 kilometers rækkevidde på en opladning. Med i regnestykket er dog, at en del af rækkevidden indhentes via bilens indbyggede solceller. Lightyear 0 kan ifølge producenten regne med at samle strøm til omkring 70 kilometers kørsel dagligt.

Solpanelerne på Lightyear 2 skulle ifølge producenten gøre bilen selvforsynende til både korte og mellemlange ture.

Interesserede køber kan allerede nu skrive sig op til Lightyear 2, om end bilen forventes først at være produktionsklar en gang i 2025.

Denne routers antenner følger dig omkring i hjemmet

Det er langt fra ligegyldigt, hvor man står i forhold til antennen på sin router. Peger antennen mod ens enhed, vil det give bedre dækning.

Det fysiske faktum tager MSI nu til efterretning i en ny router, hvor der arbejdes med retningsbestemte antenner, der hviler på en motoriseret base, der sikrer, at antennerne altid peger i retning mod ens enhed.

Routeren, som MSI kalder RadiX BE22000 Turbo, vil dog kræve lidt plads omkring sig, da den byder på fire jumbo-ører af nogle antenner, som vil feje en del af vejen, når der skifter position.

Konceptet er også at finde i mindre målestok fra TP-links Archer AXE2000 Omni, hvor det dog er de enkelte antenner der kan dreje på stedet.

MSI’s nye router står til at debutere en gang i 2024, hvor den vil være blandt de første med den kommende wifi 7 standard.