Artikel top billede

46 angreb regnet ned over Danmark og Sverige på 11 dage

Danmark står midt i en angrebsbølge. Hackerne er politiske.

Mellem 23. januar og 2. februar er 46 angreb mod offentlige myndigheder, virksomheder, organisationer og pengeinstitutter blevet registreret i Danmark og Sverige.

Selskabet, der har talt angrebene op er it-sikkerhedsvirksomheden Tehtris, og angrebene kan spores tilbage til Rusland og Tyrkiet, lyder det.

Det skriver Ritzau.

Omkring 80 procent af disse 46 angreb har ramt Danmark.

Det er udover Danmarks støtte til Ukraine også uroligheder med politikeren Rasmus Paludans koranafbrændinger i Sverige, der har foranlediget nogen af angrebene, antages det.

Ifølge it-sikkerhedsspecialist hos Tehtris Torben Clemmensen gør disse politiske motiver angrebene farligere:

"Nu handler det ikke længere om at lave et opråb. Nu handler det om at ødelægge noget og få noget ud af det," siger han.

Nogen af de angreb, der er blevet registreret er gået ud over Finansministeriet, Forsvarsministeriet, flere danske banker og to gange er Nationalbanken blevet ramt. Også virksomheder som Yousee og DBA er blevet lagt ned.

Langt de fleste af angrebene har været DDoS-angreb.

Torben Clemmensen vurderer, at angrebene vil blive intensiveret i den kommende tid på grund af den spændte politiske situation i både Ukraine og Tyrkiet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere