Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Tesla tilbagekalder 362.000 ’selvkørende’ biler

Selskabets 'Fully Self Driving' assistentpakke opfører sig på en 'ulovlig og uforudsigelig' måde vurderer de amerikanske myndigheder.

Den amerikanske elbilsproducent vil tilbagekalde 362.000 af sine biler: De modeller ekviperet med den særlige ’Fuldt selvkørende’ udstyrspakke også kaldet ’Fully Self Driving’ eller FSD.

Det sker efter, at den amerikanske sikkerhedsmyndighed, National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), vurderer, at systemet leder til øget risiko for ulykker, skriver The New York Times.

Myndigheden tests viser, at Teslas teknologi til semi-autonom kørsel kan få bilerne til at køre over hastighedsgrænsen og gebærde sig i trafikken på ’en ulovlig og uforudsigelig måde’.

NHTSA bemærker, at særlige omstændigheder, såsom kørsel blandt sporvogne, skaber ’urimelig høj risiko til færdselssikkerhed på grund af manglende evne til at følge færdselsloven’.

Ingen dødsfald eller personskader er registreret som værende direkte forårsaget af systemet, noterer myndigheden. Ud af 400 ulykker med avancerede selvkørende systemer i perioden mellem juli 2021 og midt maj 2022 involverede de 273 Tesla-biler, her fik de fem dødelig udgang.

Selvkørende systemer er dog mere udbredt hos Tesla-biler, hvor de autonome evner har været en væsentlig del af markedsføringen, siden administrerende direktør Elon Musk i 2014 begyndte at love dem i selskabets biler.

Teslas ’Fully Self Driving’ system er, trods det navnet antyder, ikke tiltænkt som et selvkørende system. Funktionen fortæller til føreren skal holde hænderne på rattet og øjnene på kørebanen, mens det er aktiveret.

For ejerne af bilerne betyder tilbagekaldelsen, at der skal hentes og installeres en opdatering, der indskrænker FSD-funtionen.

Myndigheden indstilling kommer som følge af en blandt andre verserende sager som føres. Teslas kørselsassistent ’Autopilot’ er også under myndighedens lup.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere