Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Ugen i tech: Lovende billig-mobil fra Google er på trapperne / BMW’s elektriske 5-serie kommer i år / Sony giver PlayStation VR en kæmpe overhaling

Ugen i tech: Lovende billig-mobil fra Google er på trapperne / BMW’s elektriske 5-serie kommer i år / Sony giver PlayStation VR en kæmpe overhaling

Google er tæt på at være klar med sine første spritnye ’a’-telefon til det danske marked: Pixel 7a.

’a’-serien har siden introduktionen af Pixel 3a i 2019 været Googles bedste bud på, hvordan et prisvenligt alternativ til selskabets toptelefoner skulle skæres.

Pixel 7a vil ifølge netmediet Android Police debutere med den samme stærke processor, som i den dyrere 7-serie, hvilket betyder, at man vil kunne regne med at få de fleste af topmodellens AI-assisterede features, sammen med den nyeste version af Android-styresystemet – et kendetegn for Pixel-telefonerne.

Den stærke processor får samtidig lov til at drive en 90Hz skærm, hvilket alt andet lige vil give en mere flydende oplevelse i brug.

Selve designet vil læne sig meget tæt op ad den som Google fremviser i sin Pixel 7, hvor bagsiden dog regnes med at være af plast.

Kameramæssigt vil der diskes op med to kameraer bagpå, mens der er indikationer på, at man vil benytte langt mere kompetente moduler fra Pixel 6-generationen.

Med lanceringen Pixel 7-serien i Danmark i efteråret 2022, medbragte Google sidste års Pixel 6a-model på det danske marked til en pris på 3.699 kroner. Et prisleje som Google givetvis vil tage udgangspunkt i, når den model lander i den danske handel.

Hvornår mobilen lanceres er endnu uvist, men Google har for vane at lancere sine ’a’ telefoner i forbindelse med selskabets I/O event, som forventes at løbe af stablen sidst i april eller begyndelsen af maj i år.

BMW’s elektriske 5-serie kommer i år

Den sydtyske motorspecialist vil elektrificere endnu en af sine ikonsiske bilserier i år, skriver motor-mediet Autocar. To o

Efter at have givet sine 4- og 7-serier en elektrisk overhaling, bliver det i år 5-seriens tur, til at udkomme i en såkaldt ’i5’ variant.

Den nye 5-serie vil tage udgangspunkt i selskabets eksisterende platforme, forud for lanceringen af BMW’s næste fase af sin elektrificer med ’Neue Klasse’ platformen, som står til at debutere i 2025.

Bilen vil derfor dele mange komponenter med selskabets i4-coupé, heriblandt det 80 kWh stoer batteri og et motorprogram på mellem 335 og 536 hestekræfter, med henholdsvis baghjulstræk og firhjulstræk. CLAR-platformen, som den nye i5 bliver bygget omkring, kan dog understøtte op til 800 hestekræfter, hvorfor en hidsig elektrisk M5-model ikke udelukkes.

Rækkevidden skulle kunne nå op til omkring 560 kilometer.

BMW kommende 5-serie, lever under kodenavnet G60, hvor den også vil blive tilgængelig med fire og seks-cylindret maskineri, samt plug-in versioner. Fremtiden er dog usikker for de V8-motoriserede versioner, som mediet skriver vil få svært ved at leve op til de kommende skrappe euro 7 udledningsnormer.

Sony giver PlayStation VR en kæmpe overhaling

Det bliver fremover noget flottere at bruge Virtual Reality mulighederne med PlayStation 5 spillekonsollen.

Sony offentliggør denne uge version 2 af sit VR-headsettet, nu kaldet PlayStation VR2.

Her bydes nu på fire gange flere pixels, med to OLED skærme på 2000 x 2040 pixels – et til hvert øje. Samtidig understøttes op til 120 Hz frekvens.

PlayStation VR2 understøttes af over 40 spil, hvor der bydes på blandt andet ’Cinematic Mode’, ’See-Through View’ og ’Customized Play Area’.

Headsettet debuterer i butikkerne denne uge til 4.790 kroner.