Artikel top billede

Tidligere Gorillas-chef Ann-Sophie Adamsen bliver ny dansk landechef i Just Eat

Just Eat Danmark får ny landechef i skikkelse af Ann-Sophie Adamsen. Hun har senest haft stillingen som nordisk chef for Gorillas, der leverer dagligvarer.

Ann-Sophie Adamsen lander nyt job, men branchen er ikke helt ukendt for den danske erhvervskvinde.

Hun har tidligere været nordisk chef for tyske Gorillas, der kom til Danmark i maj 2021. Hun stoppede dog i stillingen for fire måneder siden, hvor hun dog indtog en post i selskabets advisory board.

Gorillas står bag en app til bestilling af dagligvarer, der bliver bragt til døren.

I den nye stilling bevæger hun sig stadig inden for udbringsningsfeltet, da hun indtager posten som dansk landechef for Just Eat.

Det oplyser hun på LinkedIn.

"Jeg er ydmyg overfor den tillid og det mandat, der er givet mig til at lede den næste æra for Just Eat Takeaway i Danmark," skriver hun.

Tilbage i november sidste år valgte Carsten Boldt at sige op fra stillingen som dansk og norsk landechef hos Just Eat. Det var en stilling han havde siddet i gennem syv år.

Selskabet indsatte i stedet Fergal Nestor, chef i Just Eat Takeaway Global, som midlertidig direkør i det danske og norske selskab.

Just Eat blev stiftet af den danske iværksætter Jesper Buch tilbage i 2001. Siden er selskabet blevet bredt ud til flere internationale markeder som blandt andet Storbritannien, Canada, Frankrig og Belgien.

I 2020 fusionerede Just Eat med hollandske Takeaway.com.

Gorillas halverede staben i Danmark

Da Gorillas kom til Danmark i 2021 gjorde selskabet entre med bulder og brag. Der blev ansat i massevis og spenderet mange marketingkroner.

Selskbaet blev på davæende tidspunkt kaldt den hurtigstvoksende startup i Europa.

Et år efter i maj 2022 så virkeligheden pludselig anderledes ud.

Gorillas meddelte, at man fyrede 300 ud af 600 af sine kontoransatte, og i den forbindelse oplyste selskabet, at det nu ville målrette sin indsats mod det tyske, franske, britiske, amerikanske og hollandske marked, der står for 90 procent af indtjeningen.