Artikel top billede

(Foto: Foto: Thomas Hjort Jensen)

ChatGPT får DTU til at indføre eksaminer med pen og papir

Studerende ved DTU skal på bestemte fag fremover aflevere deres skriftlige afleveringer via pen og papir og ikke ved hjælp af en computer på grund af ChatGPT. På sigt skal den nye teknologi dog inddrages i både undervisning og eksaminer, siger DTU.

De studerende ved Danmarks Tekniske Universitet kan måske se frem til skrivekrampe i hånden, når de skal til eksamen.

Det står fast, efter ChatGPT har tvunget DTU til at gøre det muligt for de kursusansvarlige på DTU at ændre eksamensformen i enkelte fag, så de studerendes afleveringer skal ske i form af pen og papir og ikke via en computer.

Det beretter Politiken.

"Det er et valg, vi har truffet, fordi vi er blevet overhalet af teknologien. Vores eksamensordninger, som de er nu, er ikke indrettet efter ChatGPT," lyder det fra Jørgen Jensen, der er studiechef ved DTU, til Politiken.

Studiechefen oplyser samtidig, at løsningen med pen og papir kun er en midlertidig løsning, da man i fremtiden vil inddrage ChatGPT i både undervisning og eksaminer.

Han gør samtidig opmærksom på, at det er en midlertidig løsning, da ChatGPT i fremtiden skal inddrages i undervisningen og eksaminerne.

Aarhus Universitet forbød brugen af ChatGPT og lignende tjenester til alle eksaminer – også de eksaminer, hvor alle hjælpemidler ellers er tilladt.

Hos universitetet opfattes chatrobotten som snyd, da de studerende ved brug af ChatGPT ikke løser opgaven selv.

”Som studerende skal du holde dig fra at bruge AI chatrobotten ChatGPT og andre lignende softwares, når du skal til eksamen. Bruger du AI i forbindelse med din eksamen, bliver det betragtet som eksamensnyd, da du ikke løser din opgave selvstændigt og individuelt,” lød det fra Aarhus Universitet i en melding i begyndelsen af januar i år.