Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Mark König/Unsplash)

Tyske myndigheder indleder undersøgelse mod Microsoft

Tysklands karteltilsynsmyndighed iværksætter en undersøgelse af Microsoft.

Tysklands konkurrencemyndighed Bundeskartellamt indleder en ny undersøgelse af Microsofts forretningspraksis, som kan føre til konkurrencesager og forbud mod tech-giganten.

Det meddeler myndigheden.

Bundeskartellamt skal beslutte, om Microsoft skal udpeges som en virksomhed "af afgørende betydning for konkurrence på tværs af markeder".

"Sådan en konstatering vil give os mulighed for at handle på et tidligt tidspunkt og forbyde mulig konkurrencebegrænsende praksis," sagde Bundeskartellamts formand Andreas Mundt til Reuters.

Undersøgelsen er sat i gang, fordi Microsoft er aktiv på så mange områder, som for eksempel cloud-tjenesterne Azure og OneDrive, samt videokonferencer med Teams.

Derudover er Microsoft aktiv på andre områder såsom spilmrådet gennem Xbox, karrierenetværk med LinkedIn-tjenesten eller internetsøgninger med Bing og dertil kommer alle de nye ​​AI-applikationer.

Hos Microsoft er de selv opmærksomme på egen markedssituation.

"Som en stor teknologivirksomhed er vi opmærksomme på vores øgede ansvar for at understøtte et sundt konkurrencepræget miljø."

"Vi vil engagere os konstruktivt med Bundeskartellamt, når de søger at forstå vores rolle på digitale markeder," lyder det fra selskabet ifølge Reuters.

Dette er første del af undersøgelsen. Myndogheden har allerede besluttet, at Google og Meta er af såkaldt cross-market betydning. Det samme gælder Amazon, som dog har anket beslutningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere