Artikel top billede

(Foto: Apple)

På grundlovsdag går et kæmpe Apple-show løs: Her er det vi forventer at se

Når Apple åbner portene til selskabets kæmpemæssige WWDC-udviklermesse, vil det have nogle meget interessante nye produkter med.

Apples årligt tilbagevendende udviklerkonference skal afholdes fra 5. juni til 9. juni, hvor Apple samtidig forventes at ville fremvise ny software og ny hardware.

Selve invitationen byder ind til offentliggørelse af de nyeste landvindinger til selskabets store skare at styresystemer, til blandt andet iPhones, iPads, Macs, Watches og Apple TV-bokse.

Samtidig antyder Apple i sin invitation til et Keynote-event, med en grafik af hvad der ligner optiske elementer, at et nyt produkt vil blive fremvist – med al sandsynlighed det længe ventede ’Reality Pro’ virtual reality headset.

En ny produktkategori

Det rygtede Reality Pro headset har været længe undervejs, ifølge blandt andre Bloombergs Apple-analytiker, Marc Gurman, som tidligere har peget på offentliggørelse en gang i 2022.

Spor af et ’RealityOS’ styresystem er allerede bleve spottet flere steder i Apples software, med antydningen af hvad der bliver et headset, som både vil fungere til virtual reality (VR) og augmented reality (AR).

Ifølge kilder tæt på Apples Reality Pro udvikling, skriver The New York Times at Apple vil fokusere på primært tre brugsscenarier med den nye produktkategori.

Først kerneopgaverne for headsettet bliver at kunne løfte videomøde-oplevelsen, hvor brugere kan opleve ’co-deltagelse’ under de virtuelle møder.

Dertil håber Apple at kunne tiltrække kunstnere, designere og ingeniører og andet kreativt godtfolk til platformen, som vil kunne tracke bevægelser og tegning i rummet omkring brugeren.

Den tredje hovedfeature er tiltænkt underholdning som film eller spil, hvor headsettet vil kunne fungere som et kæmpemæssigt biograflærred og som platform til dedikeret indhold.

Slank Mac

Ud over det nye sats, er der også gode chancer for at få en helt ny Mac at se fra Apples hånd.

Her bliver tale om en større Macbook Air, hvor rygterne i øjeblikket peger på en slank og let enhed, der deler design med den nuværende Macbook Air med 13,6 tommer display, men hvor den nye får hele 15 tommer at rute med.

Enkelte kilder peger også i retning af, at det bliver en spritny Apple M3-processor, der skal levere kræfterne.

WWDC 2022 dannede dengang rammen for lanceringen af den nuværende Macbook Air sammen med netop M2-processoren.

Se med på Grundlovsdag

Hvad Tim Cook og Apple har tænkt sig at løfte sløret for, bliver konkretiseret, når WWDC-keynoten afholdes grundlovsdag, 5. juni klokken 19.00 dansk tid.