Artikel top billede

(Foto: Bang & Olufsen PR)

Ugen i tech: Beosound A5 ligner en ny bombe af vellyd / Priserne på brugte elbiler styrter ned / OnePlus klar med sin første tablet: Ligner et stærkt køb

Ugen i tech: Beosound A5 ligner en ny bombe af vellyd / Priserne på brugte elbiler styrter ned / OnePlus klar med sin første tablet: Ligner et stærkt køb

Beosound A5 ligner en ny bombe af vellyd

Bang & Olufsen slipper en ny kreation løs fra sine fabrikker i Struer. Denne gang er det en enhed, der overtager den plads som den klassiske Beolit 12 i årevis har indtaget, ved at være både lille og fiks til at have med og stor nok, til at levere god lyd.

Her lånes lydegenskaberne lånt fra selskabets dyre Beolab 50 og 90 højttaler-serie, oplyser selskabet.

Den nye kreation hedder A5 og kommer i to versioner: En i aluminium med front i vævet papirfibre eller i aluminium med sort antracit-look og fronter i mørk egetræ. Højttalerne fylder i alt 28 gange 19 gange 13 centimeter og vejer 3,7 kilo.

Begge versioner er IP65-godkendt, hvilket skulle sikre enhederne mod støv og vand, om end både træ- og papirfronterne kan beskadiges af vand, noterer B&O.

Inde i enhederne gemmer sig fire forstærkere med en samlet effekt på 280 watt, der driver en woofer på 5,25 tommer, to to-tommers drivere samt en tweeter. Frekvensresponsen går fra 32 til 23.000 Hz.

To enheder kan sluttes sammen i stereo mens gængse streaming-tilslutninger som AirPlay 2, Chromecat, Spotify og Tidal Connect, Deezer samt B&O’s eget multirum-tjeneste BeoLink understøttes.

Beosound A5 lander hos forhandlerne denne uge til en vejledende pris på 7.499 kroner i alu og papirfibre eller 8.299 kroner for den sorte variant beklædt med egetræ.

Priserne på brugte elbiler styrter ned

Det er blevet historisk billigt at købe brugt elbil, fremgår det af en undersøgelse som banken Spar Nord og brugtvognssiden Bilbasen.

Marts måned blev et nyt lavpunkt, når det gælder priserne for brugte elbiler, som nåede ned i indeks 84,9. For godt et halvt år siden, i september 2022, toppede elbilerne i indeks 119, over 40 procent dyrere end i sidste måned.

Samtidig er de danske brugtpriser nu så lave, at de nu hører til blandt Europas allerbilligste elbiler. Her er de gennemsnitteligt fire procent under det europæiske snit. Ser man på de fem mest populære elbiler på brugtmarkedet er prisen i Danmark 5,6 procent under det europæiske gennemsnit.

De lave priser gør totaløkonomien for køb af brugt elbil langt mere interessant, ved i dag at kunne tilbyde totalomkostninger, hvor udgifter til brændstof, værditab, slid og service, med mere medregnes, som er 30 procent lavere end en tilsvarende konventionel bil.

De fordelagtige priser afspejler sig i brugtvognshandlen, hvor der i marts 2023 blev solgt 4.200 brugte elbiler - 44 procent flere end måneden før.

OnePlus klar med sin første tablet: Ligner et stærkt køb

Efter godt ti år som mobilproducent springer OnePlus ud som tablet-producent med en skarpt prissat tablet med avancerede funktioner kaldet OnePlus Pad.

Her diskes op med 11,6 tommer display i et særligt 7:5 forhold, meget lig det forhold man finder i det allestedsværende A4-format. Selve enheden vejer 552 gram og kan udstyres med både pen og tastaturcover.

Skærmen byder på 2.800 gange 2.000 pixels og tilbyder 144 Hz opdatering, mens den assisteres af fire højttalere, der tilpasser lydbilledet til, hvilken retningen tabletten holdes.

Det hele er pakket ind i aluminium, hvor 13 megapixel kameraet bagpå markerer sig som et markant sort modul.

Selve tabletten kører med Android 13 og OnePlus’ OxygenOS overbygning, som drives frem af en Dimensity 9000 chipset – en ukendt størrelse på de her breddegrader, men en på papiret veludstyret chip, der serviceres af otte gigabyte ram og 128 gigabyte hukommelse.

Enheden kan forudbestilles allerede nu til priser fra 3.999 kroner forud for en salgsdebut 18. maj.