Artikel top billede

Fyrer 500 medarbejdere og gør klar til storsatsning på kunstig intelligens

Ifølge Drew Houston, medstifter og administrerende direktør i Drobbox, er afskedigelserne nødvendige for, at virksomheden kan komme på forkant med ”AI-æraen”.

500 medarbejdere, svarende til 16 procent af Dropbox’ medarbejderstab, får nu en fyreseddel som følge af, at lagrings- og servicevirksomheden vil fokusere sine ressourcer på at opbygge sin AI-division.

Det skriver det amerikanske tech-medie, The Verge.

"I en ideel verden ville vi simpelthen flytte folk fra et hold til et andet. Og det har vi gjort, hvor det var muligt," skriver Drew Houston, medstifter og administrerende direktør i Drobbox, i en blog på virksomhedens egen hjemmeside.

"Men vores næste vækststadie kræver en anden blanding af færdigheder især inden for kunstig intelligens og tidlig produktudvikling. Vi har hentet store talenter ind på disse områder i løbet af de seneste år, og vi får brug for endnu flere," forsætter han.

Smertefulde men nødvendige fremtiden

Som en del af ændringen skriver Houston, at Dropbox vil konsolidere sine kerneforretninger, og at det også foretager justeringer af sine produktudviklingsteams.

Houston tilføjer, at Dropbox stadig er "rentabel" på trods af barske økonomiske tider, og at nedskæringerne er en del af den "naturlige modning" af Dropbox-forretningen.

"De ændringer, vi annoncerer i dag, er, selvom de er smertefulde, nødvendige for vores fremtid," skriver Houston og fortsætter:

"Jeg er fast besluttet på at sikre, at Dropbox er på forkant med AI-æraen, ligesom vi var på forkant med skiftet til mobil og skyen. Vi får brug for alle hænder på dæk, da maskinintelligens giver os værktøjerne til at genskabe vores eksisterende virksomheder og opfinde nye."

Dropbox har løbende introduceret AI-drevne funktioner gennem årene, såsom den automatiske tekstgenkendelsesfunktion, de tilføjede i 2018.