Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan Chat GPT hentes som app på danske iPhones / Danske hackere blandt de bedste i verden / Elizabeth Holmes checker ind i fængslet / Fynsk robotsucces fejrer 10-års jubilæum

Chat GPT kan nu hentes som app på danske iPhones. Danske hackere blandt de bedste i verden. Theranos-stifter påbegynder fængselsstraf. Fynsk robotsucces kan fejre 10-års jubilæum. Er din virksomhed forberedt til den næste krise?

Godmorgen og velkommen til morgenbriefing denne lille fredag.

Det er endnu engang Thomas Møgelbjerg, der har udvalgt dagens verdensomspændende korte nyheder til dig.

Vi skal tur i til Fyn, i fængsel og til august skal en gruppe danske hackere til Las Vegas for at deltage i det uofficielle VM i hacking. God læselyst.

Nu kan Chat GPT hentes som app på danske iPhones

Nu er det ikke længere kun på computeren, du kan få Chat GPT til at lave de opgaver, du ikke selv gider.

Fra i går blev det nemlig muligt at hente chatbotten på iPhone gennem den danske App Store.

Indtil videre er det kun iPhone-brugere, der kan hente Chat GPT, men en Android-applikation skulle være på vej, meddeler selskabet bag chatbotten, OpenAI.

ChatGPT til IOS er gratis i sprogmodel 3.5

Danskere hackere blandt de bedste i verden

Hen over pinsen fandt kvalifikationerne til dette års DEF CON sted, hvilket er et 48 timers hacking-maraton for i alt 800 deltagende hold fra hele kloden.

Da de 48 timers intensive Capture The Flag-kampe var overstået, var det nordisk-funderede CTF-hold Kalmarunionen et af de teams, der endnu stod, og dermed har de kvalificeret sig til at deltage ved DEF CON - også kaldt de uofficielle verdensmesterskaber i hacking.

Dermed går jagten på sponsorer nu i gang for holdet, der gerne skal stille med i alt 40 nordiske hackere, når holdets ære skal forsvares ved hacker-konferencen i august i Las Vegas.

Kalmarunionen består af omkring 40 spillere der primært kommer fra Danmark, men også enkelte fra Sverige, Norge, Finland og Island.

Elizabeth Holmes checker ind i fængslet

Grundlæggeren af den skandaleramte og nu forliste bio-tech virksomhed Theranos, Elizabeth Holmes, begyndte i går onsdag at afsone sin 11-år og tre-måneder lange fængselsstraf for bedrageri.

Det sker i et ‘minimum-security’ fængsel for kvinder i Texas, skriver The New York Times.

I 2003, da Elizabeth Holmes var blot 19-år, stiftede hun Theranos, som hun til hele verdens skue lykkedes med at udbrede potentialet i.

Theranos skulle kunne diagnosticere svære og kritiske sygdomme ved at udføre automatiserede blodtests ud fra en enkel dråbe blod. Men teknologien var ren fup.

Inden nogen fandt ud af fupnummeret, nåede Elizabeth Holmes at rejse 945 millioner dollar, og Theranos fik en værdiansættelse på 9 milliarder dollar.

Fynsk robotsucces kan fejre 10-års jubilæum

Med en robot i bagagerummet kørte Thomas Visti for ti år siden rundt til distributører og virksomheder i Danmark for at demonstrere, hvad hans nye robot kunne.

Dengang virkede det vanvittigt at fuldt automatiske robotter skulle køre rundt mellem medarbejdere på lagre og i produktioner på danske fabrikker.

Men i dag er det lige netop den slags mobile robotter den fynske robotvirksomhed MiR, Mobile Industrial Robots, er en af verdens førende producenter af.

MiR er grundlagt af Niels Jul Jacobsen i 2013 og Thomas Visti tilsluttede sig tidligt virksomheden. De to havde solid erfaring fra en anden fynsk robotsucces, nemlig Universal Robots, hvor de begge havde ledende stillinger.

I 2018 blev MiR opkøbt af den amerikanske Teradyne for 1,17 milliarder dollar, og i dag beskæftiger MiR mere end 420 mennesker på verdensplan med en årlig omsætning på 77 millioner dollars (USD) i 2022.

Er din virksomhed forberedt til den næste krise?

De seneste år har vist, hvordan økonomiske kriser og pandemier kan ramme virksomheder hårdt.

Derfor stiller DI Digital nu en vifte af gratis værktøjer til rådighed, der kan hjælpe virksomheder – særligt SMV’er - til at blive mere modstandsdygtig i turbulente tider.

Værktøjerne dækker forskellige behov herunder en It-beredskabsplan, der eksempelvis hjælper virksomheder til at navigere under et cyberangreb og en robusthedsmåling, der kan måle virksomheders robusthed mod kritiske hændelser.

Du kan læse mere om værktøjerne her.