Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal)

EG Danmark taber penge for syvende år i træk, men holder fast i vækststrategien: Gennemførte seks opkøb i 2022 og nærmer sig en milliard i omsætning

EG Danmark er fortsat sulten på nye it-selskaber og køber op i massevis i en ellers økonomisk usikker tid. Det viser selskabets nyeste regnskab.

890 millioner. Så mange penge har EG Danmark tabt de seneste fem år.

Selskabet brænder endnu engang penge i EG Danmarks nyligt offentliggjorte regnskab for 2022, hvor underskuddet efter skat lyder på 93 millioner kroner. Det markerer det syvende år i træk med røde tal på bunden for den nordiske leverandør af kritisk software, der senest gav overskud i 2015.

Underskuddene er ifølge ledelsen i EG Danmark en del af en langsigtet vækstplan, og med 934 millioner kroner i omsætning i 2022 vokser selskabets toplinje da også pænt.
Siden 2018, hvor omsætningen lød på 711 millioner kroner, er EG Danmarks omsætning vokset kontinuerligt.

"Vi har fortsat med at eksekvere på den strategi, som vi lancerede tilbage i 2019, som har givet os en vækst på 15-20 procent om året, de seneste tre-fire år," sagde EG-topchef Mikkel Bardram til Computerworld tilbage i marts måned.

Den strategi tog for alvor fart, da EG blev solgt af den nordiske kapitalfond Axcel til amerikanske Francisco Partners for 3,7 milliarder kroner i 2019.

Siden har EG foretaget det ene opkøb efter det andet, og alene i 2022 gennemførte EG fusioner med i alt seks selskaber: Capto, Silkeborg Data, CodeZoo, Aver & Lauritzen, Incom, Vitani Energy Systems.

Efter regnskabets udløb oplyser EG Danmark derudover, at de har underskrevet købsaftaler med Ajour System, EG Hairtools og InfoCD, ligesom de planlægger at gennemføre fusionen Sigma Estimates.

Udover at have en tung amerikansk pengetank i ryggen, er EG Danmark i sig selv en velpolstret virksomhed med hele 3,5 milliarder kroner i egenkapital.