Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Intels første NUC-maskiner klemte laptop-komponenter ned i et ultrakompakt kabinet. Siden kom både mindre og større varianter til familien. (Foto: ©2012 - Andrea Mariniello / Andrea Mariniello)

Farvel og tak efter 10 år: Intel opgiver sin mini-pc forretning

Intel vil ikke længere fremstille sin mini- og mikro-pc’er i ’NUC’ familien.

Det der skulle være fremtidens bud på en pc, Intels ’Next Unit of Compute’ eller kort kaldet ’NUC’-pc’, udgår.

Intel trækker officielt stikket til sin fremstilling af de små eller endda mikroskopiske pc-enheder, skriver netmediet Thurott.

Intel præciserer samtidigt, at man i stedet vil få partnere til at varetage den fremtidige udvikling af formattet.

”Vi har besluttet at indstille al investering i den næste enhed for computing (NUC) forretningen og retter nu vores strategi hen imod økosystemspartnere for at levere innovation og vækst for NUC,” lyder beskeden fra selskabet.

Understøttes fortsat

Understøttelsen til Intels mini-pc’er forsvinder ikke, hvorfor eksisterende NUC’s fortsat kan forvente at få opdateringer og support.

”Vi arbejder med vores partnere og kunder for at sikre en gnidningsfri overgang og vil indfri alle vores forpligtelser, herunder fremadrettet support til alle NUC-produkter som i dag er på markedet.”

Intel understreger også, at øvrige klient-enheder fortsat bliver udviklet og fremstillet.

”Denne beslutning vil ikke få indflydelse på det øvrige ’Client Computing Group’ samt ’Network and Edge Computing’ forretningsenheder,” lyder det.

Lilleput maskiner

Intels allerførste NUC-enhed blev offentliggjort i efteråret 2012 og fik salgsdebut i begyndelsen af 2013.

Denne og efterfølgende maskiner var bygget op omkring et mikroskopisk bundkort på 10 gange 10 centimeter, som husede en Intel Core-processor, typisk en model, tunet til laptop-brug.

Hukommelse og lager er noget som brugeren efterfølgende selv kan tilføje eller konfigurere.

Siden har Intel udvidet familien med større, mere kraftfulde enheder, hvor der blandt andet er skabt plads til et dedikeret grafikkort i ’NUC Enthusiast’ serierne.

Kraftigst blev ’NUC Extreme’ som størrelsesmæssigt nærmede sig almindelige kontor-pc’er, men samtidig diskede op med op til high-end 13. generations Intel Core i9 processorer samt plads til et fuldblodsgrafikkort.

Blandt de mere kuriøse NUC-indslag fra Intel blev versioner som 'Compute Element', der fungerede som en pc til et PCI-e indstikskort eller 'Fanless' versioner til blandt andet edge-brug.