Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU er i ‘tæt kontakt’ med USA om forbud mod investeringer i kinesisk tech

EU følger nøje med og er i tæt kontakt med USA efter, at USA har udstedt forbud mod amerikanske investeringer i visse kinesiske tech-firmaer.

EU er i ‘tæt kontakt’ med USA og følger nøje med i udviklingen efter, at USA’s præsident, Joe Biden, CCC forbød amerikanske virksomheder at investere i bestemte former for kinesiske it-teknologi.

EU er selv i gang med at indføre skrappere kontrol med blandt andet eksport og udveksling af europæisk teknologi, der kan anvendes til militære formål af lande som Kina.

“Vi vil analysere dekretet [fra Joe Biden, red] nøje. Vi er i tæt kontakt med den amerikanske regering og ser frem til fremtidig samarbejde om dette emne,” meddeler en EU-talsmand til Reuters.

EU meddeler, at emnet - altså kontrol af eksporten af teknologi til Kina - har prioriteret.

“Vi anerkender vigtigheden. EU og EU-landene har fælles interesse i at forhindre, at vores virksomheders kapital, ekspertise og viden kommer til at nære teknologiske fremskridt, der forbedre militære og efterretningsmæssige hos aktører, der kan anvende dem til at underminere den internationale fred og sikkerhed,” lyder det fra EU.

Ifølge Reuters vil EU præsentere et initativ på området senere på året.