Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nu advarer Chrome mod skadelige extensions / Ny tjeneste vil sikre danskere mod internetsvindel / Fagforeninger: Lav regler for medarbejderes brug af AI

Morgen-briefing: Nu advarer Chrome mod skadelige extensions / Ny tjeneste vil sikre danskere mod internetsvindel / Fagforeninger: Lav regler for medarbejderes brug af AI

Godmorgen og velkommen til Computerowrlds morgen-briefing tirsdag 22. august.

Morgenens nyhedsoverblik, hvor du blandt andet får indblik i to nye og vigtige sikkerhedsværktøjer til din it-hverdag, leveres af morgenvært Niels de Boissezon.

Nu advarer Chrome mod skadelige extensions

En ny sikkerhedsfeature styrer nu mod Googles udbredte Chrome-browser – navnlig de udvidelsesprogrammer, såkaldte ’Extensions’ eller ’tilføjelsesprogrammer’, som kan installeres til browseren.

Selskabets browser vil nu meddele, hvis en extension ikke længere er tilgængelig på Chromes app-butik, ’Chrome Web Store’, hvilket typisk er et tegn på, at et tilføjelsesprogram er blevet identificeret som værende malware.

Mange extensions med ilde hensigter bliver udgivet på platformen, med det formål at opsnappe ofres søgehistorik eller stjæle login-oplysninger eller passwords, skriver sikkerhedsmediet Bleeping Computer.

Den sikkerhedsfunktion vil blive integreret i Chrome fra version 117 og frem.

Den kan testes allerede nu på version 116 ved at taste følgende ind i søgefeltet: 'chrome://flags/#safety-check-extensions'

Herfra kan du vælge at slå ’Extensions Module in Safety Check’ fluebenet til og genstarte browseren.

Ny tjeneste vil sikre danskere mod internetsvindel

De fleste danskere har på et tidspunkt oplevet internet-svindel, mens stadigt mere sofistikerede svindlere gør det sværere at undgå fuphjemmesider.

En ny tjeneste fra Punktum.dk, tidligere kendt som DK Hostmaster, kaldet tjekpånettet.dk giver nu danskerne mulighed for nemmere at identificere potentiel svindelsider.

”Formålet med Tjekpånettet.dk er at oplyse, uddanne og hjælpe folk til at kunne hjælpe sig selv med at undgå at blive udsat for svindel på nettet. I takt med at vores ansvar som forvalter af det danske interne er blevet større, er Tjekpånettet.dk en naturlig udvikling af vores services.”, siger CEO Jakob Truelsen fra Punktum dk.

Tjekpånettet.dk er en forbrugerrettet pendant til Sikkerpånettet, som virksomheden også driver, men som er rettet mod domæne-ejere, frem for den brede offentlighed.

Tjekpånettet lanceres i samarbejde med Dansk Industri, Dansk Erhverv, Rådet for Digital Sikkerhed, E-mærket, Erhvervsstyrelsen, SMVdanmark, It-Brancen, RettighedsAlliancen, Dansk It, PWC, DKCERT, Cybercue, Brandit, Forbrugerrådet TÆNK, Finans Danmark og Danske Advokater.

Fagforeninger: Lav regler for medarbejderes brug af AI

Godt et år efter at generativ AI blev allemandseje med tjenesten ChatGPT, er der stadig forvirring på arbejdspladserne i forhold til det omfang det kan og må anvendes.

Flere fagforeninger efterlyser nu retningslinjer fra virksomhederne, som medarbejderne kan rette sig efter, skriver Radio4.

Forperson i DM (Dansk Magisterforening) og 60.000 medlemmer, Camilla Gregersen, peger desuden på, at virksomhederne data også kan risikere at ende i AI-værktøjernes database, når retningslinjerne er uklare.

”Man kan komme til at bruge det forkert, og man kan komme til at fodre for eksempel ChatGPT med nogle informationer som man ikke skulle. Maskinerne bruger hele tiden den information til at blive dygtigere med, og derfor må man ikke fodre den med personfølsomme oplysninger, for de går ikke i glemmebogen, når man er færdig med sin opgave. Og det kan være svært for ansatte at vide, hvornår må jeg bruge det her? Hvornår må jeg ikke? Derfor er det afgørende at arbejdspladsen siger, hvad må du og hvad må du ikke.”

Startup-miljø runder 30 millioner i kapital-indsprøjtning

Den danske it-iværksætterkonference Tech BBQ kan ud over at fejre sin ti år nu også fejre, at det nu har modtaget i alt 30 millioner fra fonde og organisationer.

Midlerne skal anvendes over de næste tre år, hvor fokus bliver at tiltrække de rette mennesker fra udlandet

”TechBBQ’s formål er at løfte det danske tech-startup-økosystem. Og for en startup er de to centrale problemstillinger at tiltrække kapital og talent. Der er ikke nok af det i Danmark, så vores take på det er, at vi skal øge antallet af udenlandske investeringer og brande vores startups i udlandet,” siger Avnit Singh, administrerende direktør for TechBBQ.

Han håber nu på, at hele top 25 listen af europæiske venturekapitalfonde fremover vil kunne lokkes til at deltage ved messen.