Artikel top billede

Microsoft dropper kæmpe-del af opkøb af spil-gigant: Siger farvel til eneret til streaming af nogle af verdens mest udbredte spil

Microsoft dropper en stor del af sit opkøb af spil-kæmpen Activision Blizzard og håber nu, at myndighederne siger ja til den nye aftale.

Microsofts langvarige forsøg på at opkøbe spilkæmpen Activision Blizzard er indtil nu blevet blokeret af konkurrence-myndigheder, som frygter, at Microsoft med opkøbet vil kunne dominere markedet.

Nu siger Microsoft farvel til en stor del af handlen. Derved håber selskabet at kunne formilde konkurrence-myndighederne til at give grønt lys til handlen.

Microsoft siger nemlig nu endegyldigt farvel til eneretten til at streame nogle verdens største spil som Diablo, Call of Duty, World of Warcraft og Overwatch på XBox Cloud Gaming.

Activision Blizzard sælger nemlig med Microsofts accept nu eneretten til at videredistribuere selskabets spil online uden for EU til den franske konkurrent Ubisoft.

Med den nye handel vil Microsoft dermed ikke kunne streame spillene eksklusivt via XBox Cloud Gaming, hvilket ellers oprindeligt var en central del af den store handel.

Financial Times skriver, at det nye træk er en markant indrømmelse fra Microsofts side.

Det er halvandet år siden, at Microsoft og Activision Blizzard blev enige om, at Microsoft skulle købe selskabet.

Men handlen blev relativt hurtigt blokeret af de britiske konkurrence-myndigheder på grund af bekymringer over Microsofts mulige dominans på markedet for cloud-gaming.

Ubisoft sikrer sig med den nye aftale retten til at streame både alle eksisterende spil fra Activision Blizzard samt alle nye spil i de kommende 15 år.

Dette gælder dog ikke i EU, da EU allerede har sagt ja til, at handlen kan gennemføres.

I EU vil Ubisoft istedet få en licens, så selskabet kan tilbyde alle de spil, som den nye aftale omhandler.

Det betyder, at Microsoft skal sikre sig en licens til spillene fra Ubisoft til XBox Cloud uden for EU.

De britiske konkurrence-myndigheder skal nu gennemgå aftalen igen.