Artikel top billede

(Foto: Michal Jarmoluk/Pixabay)

Fodboldforbund betaler løsesum til russisk hackergruppe for at undgå stort datalæk

Den russiske hackergruppe har truet med at lække personfølsomme data, der kunne påvirke spillernes privatliv, lyder det fra forbundet.

Det hollandske fodboldforbund bekræfter at have betalt en løsesum til en hackergruppe for at forhindre et stort læk af personlige oplysninger, efter de cyberkriminelle har hacket sig ind på forbundets systemer.

Det skriver Euractive.

I april meldtes det, at den russiske hackergruppe Lockbit have udført et angreb mod det hollandske fodboldforbund, hvor det lykkedes de cyberkriminelle at tiltvinge sig adgang til spilleres personlige data, pas, informationer om løn samt sundhedsoplysninger.

Disse informationer truede gruppen med at lække, hvis ikke forbundet betalte en løsesum på mere end en million euro.

Det hollandske fodboldforbund har dog ikke oplyst størrelsen på løsesummen, som er blevet betalt.

"De stjålne filer indeholder muligvis personlige oplysninger, der kan påvirke de involveredes privatliv, hvis de bliver lækket," udtalte KNVB i en pressemeddelelse i forbindelse med hændelsen.

"At forhindre et sådant læk vejer i sidste ende tungere end princippet om ikke at lade os afpresse," lød det videre.

Forbundet oplyser, at man har kontaktet og informeret alle berørte parter om hændelsen samt givet dem den nødvendige vejledning i forhold til, at de cyberkriminelle muligvis kan lække data, selv om løsesummen er blevet betalt.