Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

USA truer med at tvangsopsplitte Amazon: Trækker selskabet i retten for misbrug og konkurrenceforvridning

USA trækker Amazon i retten i længe ventet konkurrence-sag med anklager om magtmisbrug.

Det amerikanske handelstilsyn FTC trækker Amazon i retten i længe ventet konkurrence-sag, som kan ende med at få store konsekvenser for Amazon.

FTC - Federal Trade Commission - åbner med sagen blandt andet for muligheden for at tvinge Amazon til at frasælge dele af sine aktiver for dermed at åbne for mere konkurrence.

Baggrunden for sagen er, at FTC mener, at Amazon bevidst og systematisk på forskellig måde tvinger handlende, der sælger deres varer på Amazon.com, til kun at anvende Amazon-platformen.

Det sker blandt andet ved at tvinge dem til at anvende Amazons store lagerhuse, hvorfra varerne distribueres, samt Amazons leverings-tjenester.

Ifølge anklagerne arbejder Amazon systematisk på at forhindre, at de handlende, der anvender Amazon-platformen, også anvender konkurrererende tjenester til at udbyde og sælge deres varer.

Og det skader både forbrugerne og den fri konkurrence og er med til at presse priserne i vejret, lyder anklagen.

FTC går faktisk så langt som til at erklære, at Amazon er et ‘monopol,’ som misbruger sin markedsposition.

Søgsmålet har været længe undervejs og kommer i stand efter, at FTC er blevet oversvømmet af klager fra sælgere og virksomheder, som føler sig helt låst fast til Amazon.