Artikel top billede

(Foto: Project Kuiper/Amazon)

Ugen i tech: Amazons første internet-satellitter er i luften / Samsung vil også sikre Galaxy-opdateringer i mere end fem år / Ladeoperatør vil tilbyde lynladning til spotpris

Ugen i tech: Amazons første internet-satellitter er i luften / Samsung vil også sikre Galaxy-opdateringer i mere end fem år / Ladeoperatør vil tilbyde lynladning til spotpris

Amazons første internet-satellitter er i luften

Amazons konkurrent til Elon Musks SpaceX’ Starlink er i luften, eller rettere, over luften.

Fredag 6. oktober skød e-handelsgiganten sine to første satellitter op over stratosfæren, i det der på sigt skal blive en del af Projekt Kuiper konstellationen.

De to forsøgssatellitter, KuiperSat 1 og KuiperSat2, blev båret op af United Launch Alliance Atlas V raket, som placerede de to internet-satellitter i såkaldt ’Low Earth orbit’, LEO, svarende til omkring 160 kilometers højde.

Amazon første satellitter skal, ligesom Starlinks, indgå i et større netværk af rumsonder, som sammen vil tilbyde hurtig og billig trådløs internet-opkobling over hele kloden.

Projekt Kuiper forventes at sende over 3.200 satellitter op i rummet over de kommende seks år. Ved midten af 2024 forventes de første massefremstillede satellitter at blive opsendt, hvorefter de første betatests er planlagt til at foregå mod slutningen af 2024.

Samsung vil også sikre Galaxy-opdateringer i mere end fem år

Googles præsentation af sine nye Pixel-kollektion denne uge, kom med et opsigtsvækkende løfte: De nye Pixel 8 og Pixel 8 Pro smartphones, kan forvente at få software-opdateringer i op til syv.

Det løfte forlænger produkternes eventuelle levetid, men presser samtidig klodens største mobilproducent, Samsung, til at gøre sig lignende overvejelser.

Mediet Sammobile skriver, at den sydkoreanske tech-gigant nu forbereder sig på at gå hindsides dennes nuværende forpligtelse om at tilbyde op til fem år med sikkerhedsopdateringer.

”Målsætningen om at understøtte enheder i længere tid flugter med Samsungs og med nye regelsæt på vej på området, er Samsung indstillet på at gå ude over den nuværende periode med fem års understøttelse”, lyder fra Samsungs chefingeniør og teknisk program manager, Shin-Chul Baik, ved den netop afholdte Samsungs Developers Conference i San Fransisco, USA.

Ladeoperatør vil tilbyde lynladning til spotpris

Lynladning kan være en bekostelig affære, hvilket det danske vedvarende energiselskab Better Energy vil gøre op med en ny prisstruktur på lynladning.

Her bestemmes prisen alene af den gældende spotpris på el.

”Vi vil motivere folk til at lade deres biler op, når der er meget vedvarende elektricitet i nettet. Det gør vi ved at gøre det billigere, når solen skinner og vinden blæser", siger Peter Munck Søe-Jensen, EVP for Power Solutions hos Better Energy.

Denne tilgang sikrer, at selskabet altid tilbyder den laveste pris til elbilisterne, mens det samtidig løser problemer med lagring af el og sikrer, at elbiler rent faktisk kører på grøn strøm, lyder det.

Selskabet tæller indtil videre kun en enkel ladestation placeret i Sønderborg ved siden af selskabets nyligt opførste R&D solcellepark. Her vil skilte der viser, nøjagtig hvad prisen på el er, kunne ses fra vejen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere