Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google klar med AI-søgning til læger / GlobalConnect henter kvindelig B2B-profil til topledelsen / Millioninvestering sender Aarhus-startup ud over grænserne

Morgen-briefing: Google klar med AI-søgning til læger / GlobalConnect henter kvindelig B2B-profil til topledelsen / Millioninvestering sender Aarhus-startup ud over grænserne

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing 10. oktober 2023, som er årets store aflivningsdag hos Microsoft.

I dag trækker Microsoft nemlig stikket til over 35 løsninger, som nu pensioneres. Dem kan du læse om her.

Dagens øvrige nyhedsoverblik er sammensat af din morgenvært, Niels de Boissezon.

Google klar med AI-søgning til læger

Google er denne uge klar med en AI-baseret søgemaskine, der skal hjælpe sundhedspersonale med hurtigt at finde oplysninger fra blandede datasæt.

Den kunstige intelligens hjælper med at finde informationer som kliniske noter, indscannede dokumenter og elektroniske journaler på tværs af platforme og systemer, mens det samtidig kan citere og dokumentere, hvor oplysningerne kommer fra, siger Google.

Søgegiganten forudser, at den nye søgemulighed vil spare sundhedspersonale for store mængder arbejde.

”Det vil spare noget tid at kunne søge sådan, men det vil også undgå frustrationer på vegne af sundhedsansatte og sikre, at det er lettere at få et svar,” fortæller produktchef Lisa O’Malley for Cloud AI hos Google Cloud til finansmediet CNBC.

GlobalConnect henter kvindelig B2B-profil til topledelsen

Netværks- og datacenter-virksomheden GlobalConnect udnævner Anna Ganö til rollen som Executive Vice President for B2B-forretningen, som dermed træder ind i GlobalConnects øverste koncerledelse.

“Anna har en imponerende historik med at levere bæredygtig vækst gennem mere end 20 år i tech-branchen. Jeg er begejstret for, at vi kan tiltrække en kapacitet som Anna, og jeg er overbevist om, at hendes kundecentrerede tilgang og erfaring vil skabe stor værdi i vores forretning og især for vores kunder,” siger Martin Lippert, Group CEO, GlobalConnect.

Med sig har Anna Granö en stribe ledende stillinger IBM, Microsoft og HP Enterprise.

"Jeg er meget spændt på at blive del af et stærkt team i Nordens førende leverandør af digital infrastruktur, med ejere som er dedikeret til at gøre en forskel. GlobalConnect er både innovativ og agil, hvilket gør det muligt at lytte til og udfordre kunderne og bringe præcis de løsninger, de har brug for, til markedet hurtigt. I takt med at ​dataforbruget fortsætter med at eksplodere, ligger der et stort potentiale for kunder i at udnytte data, og GlobalConnect har den optimale position til at hjælpe med at forløse det potentiale,” siger Anna Granö i en meddelelse.

Millioninvestering sender Aarhus-startup ud over grænserne

Den Aarhus-baserede e-handelstartup Relewise skal prøve kræfter med udenlandske markeder i Holland, Tyskland og Skandinavien.

Det sker efter at virksomheden i har indhentet seks millioner investorkroner fra blandt andet Founderment og e-handels profiler som Stefan Rosenlund (Team.blue) , Mikkel Salling (Firtal) og Jesper Hvejsel (Firtal) i en såkaldt pre-seed-runde.

Selskabet specialiserer sig i at skræddersy brugeroplevelsen for e-handelsvirksomheder.

“E-handel er et utroligt konkurrencepræget marked, så for virksomhederne handler det om at skille sig ud for at skabe en relation til forbrugerne. Ved at personliggøre brugeroplevelsen, har vi bevist, at forbrugerne køber for mere og i højere grad handler samme sted igen. Og med vores erfarne investorgruppe i ryggen har vi forudsætningerne for også at kunne bevise det uden for landets grænser,” siger Relewise medstifter og direktør Brian Holmgård Kristensen.

Telewise blev grundlagt i 2020. I dag tæller virksomheden 14 medarbejdere og kunder som Søstrene Grene, CHANGE of Scandinavia og Stark.