Artikel top billede

(Foto: Intel PR)

Intel klar med grafik-prisbombe til de strammeste gamer-budgetter: Arc A580

Intel er klar med en potentiel prisbombe til de mest trængte gamer-budgetter.

Intels familie af dedikerede Arc-grafikkort bliver et nyt meget prisvenligt medlem rigere.

Chip-giganten er klar med grafikkortet Arc A580, som ydelsesmæssigt lander imellem selskabets budget-kort Arc A380 og den kraftigere Arc A750.

Kortet består primært af neddroslede komponenter fra A750-serien, hvorfor man genfinder de otte gigabyte arbejdshukommelse, som arbejder med 512 gbps båndbredde.

Frekvensen er dog her officielt droslet ned til 1,7 GHZ, mod 2,05 GHz i A750, mens antallet af regneenheder er reduceret fra 28 til 24.

De reviderede frekvenser reducerer samtidig strømforbruget fra 225 watt til 185 watt i forhold til A750.

Arc A580 byder her på tre gange flere regneenheder og end A380, hvorfor den ydelsesmæssigt kan forventes at levere på et niveau, der læner sig relativt op af Arc A750 midrange-kortet.

Ydelsesmæssigt lover Intel, at Arc A580 grafikkort kan levere mindst 60 fps med ’high’ indstillinger i et stort udvalg af spiltitler.

Intels XeSS-teknologi, hvor kunstig intelligens anvendes til at løfte ydelsen ved at opskalere via AI-algoritmer er også ombord. Udvalget af spil, som understøtter teknologien er dog begrænset i forhold til pendanterne fra Nvidias (DLSS) og AMD's (FSR).

De første grafikkort med Intels nye chip ombord udgives af partnere som Asrock, Sparkle og Gunnir, som alle har overclocket kortene til 2,0 GHz.

Intels nye grafikkort debuterer til en pris på 179 amerikanske dollar, svarende til godt 1.250 kroner uden at moms eller told dog er medregnet.