Artikel top billede

(Foto: Apple)

Nye iPad er lige om hjørnet: Her er hvad du kan forvente at se

Tre nye iPads er lige på trapperne. Her er de nyheder du kan forvente at se.

Apples efterårskollektion af iPads er lige om hjørnet, siger kilder tæt på selskabets marketingsplaner. Det skriver netmediet Supercharged.

Ifølge mediet står serien overfor en overhaling allerede fra 17. oktober, hvor der skulle præsenteres en ny iPad Mini, iPad Air samt en ny grundmodel af iPad.

Rent visuelt vil der ikke være noget, der markerer, at her er tale om en ny kollektion – alle opdateringer forventes at være nede under motorhjelmen, med nye processorer til de tre iPads.

iPad Air bliver stærkest med en opgradering fra M1 til M2 processoren. Det er en overhaling som ifølge Apples egne tal skulle give op til 18 procent højere generel ydelse, mens grafikydelsen skulle blive op til 35 procent højere.

Computerworlds egne tests af overgangen fra M1 til M2 i iPad Pro viser dog, at gevinsten er lidt lavere end de opgivne tal i praksis.

Inde i iPad mini og den nye basis-iPad bliver der ikke nogen M-processor at få. I stedet for leveres kræfterne af en A16 Bionic processor lig den, der i dag findes ombord på iPhone 15.

Det udelukker de to iPads i at få fire i stedet for to performance-kerner samt glæde af nogle af de mere avancerede features fra iPadOS 17, såsom ’Stage Manager’ til multitasking samt fuld understøttelse af eksterne skærme. Disse er forbeholdt M1-, M2- eller eventuelle M3 ekviperede enheder.

Nyhederne forventes ikke at bliver præsenteret via noget dedikeret lanceringsevent, men vil i stedet blive annonceret og solgt via Apples hjemmeside.