Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Omstridt kinesisk dronegigant åbner fysisk butik i København / Danske virksomheder er næstbedst i Norden til it-sikkerhed … men dumper alligevel / X får bøde for ikke at stoppe indhold om udnyttelse af børn

Morgen-briefing: Omstridt kinesisk dronegigant åbner fysisk butik i København / Danske virksomheder er næstbedst i Norden til it-sikkerhed … men dumper alligevel / X får bøde for ikke at stoppe indhold om udnyttelse af børn / Nedtur for det globale smartphone-marked

Mornings. Så blev det tirsdag i Danmark, og Computerworlds fremskudte lyttepost mod syd er klar med endnu en omgang korte med vigtige it-nyheder fra her og hisset. Ved kontrolpulten sidder Niels Veileborg. God læselyst.

Omstridt kinesisk dronegigant åbner fysisk butik i København

DJI, som er verdens største producent af kommercielle droner, satser blandt andet på fysiske butikker i forsøget på at indtage det nordiske marked. Og den første butik ligger på Amagertorv midt i København. Det skriver Finans.

Den tidligere topchef for Humac-kæden Michael Bech er sat i spidsen for DJI Store Nordic, som står bag satsningen, og som er ejet af den kendte it-distributør Boston Group.

Selskabet har også etableret en webshop målrettet det nordiske marked.

DJI er et relativt kontroversielt firma, som sammen med andre techfirmaer er blacklistet af den amerikanske regering. Selskabet er blandt andet beskyldt for at dele brugeroplysninger med det kinesiske styre, men DJI afviser alle anklager.

Danske virksomheder er næstbedst i Norden til it-sikkerhed … men dumper alligevel

Ifølge en undersøgelse fra it-sikkerhedsfirmaet Nixu er danske virksomheder næstbedst til it-sikkerhed i Norden. Det skriver ComputerSweden.

Nixus undersøgelse omfatter 370 virksomheder og organisationer og måler på fire parametre: Nuværende situation, ledelse, investeringer og udviklingsplaner.

Indeks 67,3 modsvarer et tilfredsstillende niveau, og det er kun norske virksomheder, der med indeks 70 er bestået.

Danske virksomheder lander på indeks 66,7, mens Finland lander på 64,1. Sverige får bundplaceringen med 61,7.

X får bøde for ikke at stoppe indhold om udnyttelse af børn

Det sociale medie X har fået en bøde på 2,7 millioner kroner af de australske myndigheder for ikke at samarbejde om en undersøgelse af X’s håndtering af indhold, der omhandler udnyttelse af børn. Det skriver BBC.

Elon Musk, der ejer X, sagde ellers i november sidste år, at det var en absolut hovedprioritet at stoppe indhold med udnyttelse af børn.

Men X beskyldes af de australske myndigheder for tom snak. Google er også i de australske myndigheders søgelys i samme anledning, men X’s håndtering påkalder sig den absolut skarpeste kritik.

X har fyret 80 procent af sin globale arbejdsstyrke og har lige nu ingen ansatte i Australien, som håndterer såkaldt public policy.

Nedtur for det globale smartphone-marked

Tredje kvartal af 2023 var ikke en god tid for det globale smartphone-marked, skriver Reuters.

Markedet faldt otte procent og landede dermed på det laveste niveau i ti år, viser tal fra Counterpoint Research.

Markedsandelen for de fem største producenter - Apple, Samsung, Xiaomi, Oppo og Vivo faldt til det laveste niveau i de seneste tre år. Apples salg faldt med otte procent og Samsungs med 13 procent. Til gengæld steg Huaweis salg. Huawei har for nylig lanceret en smartphone med en avanceret kinesisk processor trods USA’s embargo.