Artikel top billede

(Foto: Hongqi PR)

Sælges nu til tæt på halv pris: Ekstremt prisfald på kinesisk luksus-monster

Den kinesiske ministerbil, E-HS9, debuterer nu til priser fra under 450.000 kroner ovenpå uhørt stor prisnedsættelse.

Det tættest du kan komme på et kinesisk svar på Rolls-Royce herhjemme, sættes nu drastisk ned.

Her er tale om en kolossal elbil fra kinesiske Hongqi, kaldet E-HS9, som blot et år efter sin danske debut nu sælges til spotpris.

Hvor debutprisen på den 5,2 meter lange og over to meter brede bil tidligere lød på knap 800.000 kroner, kan den nu erhverves fra 449.990 kroner – hvilket gør den monumentale elbil til en markedets billigste biler med plads til syv personer ombord.

Selvom der er tale om en grundmodel, diskes alligevel op med 435 hestekræfter, der klarer 0-100 på 6,5 sekunder, firhjulstræk, panoramaglastag, akustikruder, 21” alufælge samt to kæmpe 16” skærme til at vise henholdsvis instrumentbrættet og infotainmentsystemet med Carplay og Android Auto ombord.

Rækkevidden fra det 84 kWh store batteri er dog begrænset til lige knap 400 kilometer efter WLTP-normen. 10-80 procent lade-disciplinen klares her på en halv time.

Ønsker du flere kræfter og mere rækkevidde, tilbydes en Premium version til 549.990 kroner, med 99 kWh og 551 hestekræfter, som er god for 0-100 tider på under fem sekunder, mens rækkevidden forlænges til 465 WLTP kilometer.

Topmodellen findes både som Exclusive og Exclusive+, der fås med enten 99 kWh eller 120 kWh batteri.

Begge modeller sættes nu begge omkring 400.0000 kroner ned til henholdsvis 649.990 og 799.990 kroner, hvor der indenfor bydes på seks-sæders konfiguration med lounge-sæder. Med det største batteri sikres en rækkevidde på op til 520 kilometer.

De første biler til den voldsomt reducerede pris kan leveres omkring nytår. Priserne er inklusive den reviderede registreringsafgiter for 2024.

Rolls Royce rødder og overraskende tilbud

Synes du, at Honghi byder på et udtryk og dimensioner, der kunne minde om hæderkronede britiske lukusbilmærker som Bentley eller Rolls Royce, er det ikke noget tilfælde, da selskabets chef-designer, Giles Taylor, tidligere har været indover formgivningen hos selskabet som Rolls-Royce og Jaguar.

Modsat de britiske lukusbiler, lider de, relativt få, nuværende Hongqi E-HS9 ejere dog ikke at den voldsomme afskrivning ovenpå selskabets voldsomme prisreduktion, da selskabet vælger at kompensere for prisfaldet.

Alexander Bachmann, Head of Product Hongqi Danmark og forklarer: ”Vi vil ikke lade disse kunder i stikken og derfor vil alle privatkunder, der har købt en E-HS9 fra ny, blive kompenseret 100 % ud fra den pris, de har betalt. Det er vigtigt for os at sende et klart signal om, at man som kunde kan have tillid til Hongqi – når du vælger at investere i en luksusbil, skal økonomisk tryghed være en del af pakken.”

Bilen kan i øjeblikket opleves på elbilsmessen eCarexpo, som løber af stablen fra 28. til 29. oktober.