Artikel top billede

Flyproducenten Boeing bekræfter indbrud i selskabets systemer: "Påvirker ikke flysikkerheden"

Boeing erkender 'cyberhændelse' men kan berolige kunder med, at hændelsen ikke har haft nogen indflydelse på flysikkerheden.

Amerikanske Boeing, der ud over at producere fly, også er en af verdens største forsvars- og rumfartsvirksomheder, bekræfter, at der har været brud på selskabets it-systemer.

En talsperson fra selskabet rapporterer, at denne hændelse påvirkede visse dele af virksomhedens systemer og distributionsaktiviteter.

Som resultat heraf var nogle af Boeings hjemmesider utilgængelige, og besøgende blev mødt af en besked om, at selskabet forventede, at hjemmesiden snart ville være oppe at køre igen.

Ifølge samme talsperson har angrebet ikke haft nogen indflydelse på flysikkerheden, og selskabet efterforsker hændelsen samt samarbejder med de relevante myndigheder.

Det skriver Reuters.

Berygtet gruppe har taget ansvaret

Meldingen kommer efter, at den berygtede LockBit 3.0 ransomware-gruppe mandag erklærede, at gruppen havde formået at bryde ind i i Boeings systemer og i den forbindelse også havde fået adgang til enorme mængder af data, der potentielt kan indeholde store mængder følsomme data.

Gruppen kræver en løsesum, som Boeing skal betale senest i dag 2. november.

Ellers - lød truslen - ville gruppen offentliggøre en betydelig mængde data, som gruppen påstår at være i besiddelse af.

LockBit 3.0 anses for at være en af de mest aggressive og aktive ransomeware-grupper i verden.

Ifølge en sikkerhedsrapport fra cybersikkerhedsvirksomheden NCC Group skønnes det, at gruppen angiveligt stod bag 79 ud af i alt 514 registrerede ransomware-angreb i tredje kvartal af 2023.