Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-sikkerhedsselskab advarer mod QR-kode-phishing / Eksperter advarer virksomheder mod at kaste sig hovedkulds ud i AI / Globalconnect får ny chef for svensk afdeling

It-sikkerhedsselskab advarer mod QR-kode-phishing. Eksperter advarer virksomheder mod at kaste sig hovedkulds ud i AI. Globalconnect får ny chef for svensk afdeling. Norlys hyrer IIH Nordic til dataaktivering og tracking.

Godmorgen og velkommen til torsdag morgens tidligste nyhedsoverblik i den danske - og globale - tech-verden.

Der er for fjerde dag i træk Ditte Vinterberg Weng, der har stykket morgenens historier sammen.

God fornøjelse.

It-sikkerhedsselskab advarer mod QR-kode-phishing

QR-koder bliver i stor stil udnyttet i phishing-angreb advarer it-sikkerhedsselskabet Barracuda Networks.

"Vi ser et stigende antal eksempler på, hvordan cyberkriminelle bruger QR-koder til phishing-angreb, for at hacke både privatpersoner og organisationer. Det er særligt e-mails, der indeholder QR-koder, som lokker modtageren til at besøge ondsindede hjemmesider eller downloade malware," lyder det fra chef for Barracuda Networks i Norden Peter Graymon.

Dét, der gør dem særligt farlige, er, at traditionelle e-mail-filtreringer har svært ved at opdage dem, forklarer han.

Han liser tre måder, som de kriminelle udnytter QR-koder på:

1. Cyberkriminelle indlejrer QR-koder i mails, hvor de beder modtageren om at scanne koden, som sender dem ind på en udfyldelsesformualer eller falsk hjemmeside.

2. Hvis man scanner en QR-kode, kan den automatisk downloade malware.

3. QR-koder kan også bruges til at åbne betalingssider, følge konti på sociale medier eller sende mails fra tidligere ofres konti. Det betyder altså, at hackere nemt kan efterligne deres ofre og målrette nye angreb mod deres kontakter.

Eksperter advarer virksomheder mod at kaste sig hovedkulds ud i AI

I en ny bog med titlen "AI for topledere" advarer de to forfattere - kvantefysiker Ulrich Busk Hoff og kommunikationsrådgiver Jan Egesborg - danske topledere til at tage det roligt, når det kommer til at implementere AI i sin virksomhed.

Til Børsen siger Ulrich Busk Hoff:

"Man skal vide præcis, hvilket problem man vil løse med kunstig intelligens, og man skal være i stand til at kunne fortolke de resultater, der kommer ud af det, og omsætte det til ledelsesmæssige og strategiske beslutninger."

De to forfattere advarer mod at hoppe med på hysteriet, men i stedet overveje grundigt, hvor i virksomheden kunstig intelligens vil gøre nytte.

Og når man har identificeret dette, så skal man indhente viden og ekspertise, før man begynder at emplementere i blinde.

Gør man sig ikke de nødvendige overvejelser, kan de store anstrengelser og penge i projektet ende med at være spildte.

Globalconnect får ny chef for svensk afdeling

Den nye chef for Globalconnects B2C-område i Sverige hedder Lotti Lundell Berg.

Hun kommer fra en baggrund i blandt andet Telia, hvor hun i mere end ni år har bestridt forskellige roller - eksempelvis som telegigantens analysechef.

Samtidig med tiltrædelsen af sin nye rolle, bliver Lotti Lundell Berg også en del af det nordeuropæiske tech-selskabets koncernledelse samt den nordiske ledergruppe, som er rettet mod forbrugerne.

Det skriver mediet Itwatch.

Norlys hyrer IIH Nordic til dataaktivering og tracking

Fra 1. januar 2024 skal det danske bureau IIH Nordic starte et just aftalt samarbejde med energiselskabet Norlys.

Ved hjælp af analytisk support og dataaktivering, vil Norlys optimere den kommercielle performance i selskabet.

"Jeg er virkelig begejstret for at starte det nye samarbejde med Norlys. Vi deler en fælles passion for at aktivere data med henblik på at skabe forretningsværdi, og jeg er sikker på, at vi, med vores kompetencer og deres visioner, kan hjælpe Norlys med at skabe større resultater," siger Robert Johnson, Director of Insight an Activation hos IIH Nordic.

Fra Norlys' Digital & Online Manager, Sinne Porsgaard Stemann lyder det om samarbejdet:

"Vi ledte efter en dygtig digital partner, der ved alt om dataanalyse og databehandling. Derfor har vi også store forventninger til samarbejdet og fuld tiltro til, at vi er på vej
mod et godt og tæt partnerskab."