Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Microsoft Corp)

Satya Nadella vil have mere styring med OpenAI efter fadæsen med Sam Altman: 'Vi kommer aldrig nogensinde i sådan en situation igen'

Microsoft CEO Satya Nadella slår fast, at en hændelse i stil med fyringen af OpenAI’s CEO Sam Altman aldrig kommer til at ske igen, uden Microsoft er informeret.

Satya Nadella, topchefen i Microsoft, kan ikke lide overraskelser – i hvert fald ikke af den art, hvor de er negative og uventede.

Og fredagens beslutning fra OpenAI’s bestyrelse om at fyre selskabets topchef, Sam Altman, - som virksomheden i dag onsdag har genansat - var lidt af en overraskelse for Nadella.

Afskedigelsen af Altman førte til et virvar af nyheder over weekenden om forløbet, hvor Satya Nadella udtalte, at han ikke havde fået noget at vide om fyringen – på trods af at Microsoft ejer 49 procent af OpenAI.

Efter fyringen kom det frem, at Microsoft ville ansætte Sam Altman og OpenAI-formand Greg Brockman, som selv valgte at gå efter afskedigelsen af Altman.

Microsoft ville tilbyde de to at stå i spidsen for et nyt AI-team. Det bliver dog ikke aktuelt, da de begge nu er tilbage hos OpenAI.

Midt i al tumulten udtalte Satya Nadella, at han ikke vil lade sig overraske på denne måde igen. OpenAI’s teknologi er nemlig en vigtig brik i Microsofts position i AI-kapløbet.

”En ting, jeg vil være meget, meget klar omkring, er, at vi aldrig igen kommer i en situation, hvor vi bliver overrasket på denne måde, nogensinde,” siger Satya Nadella i podcasten Pivot and On med Kara Swisher.

Han understreger, at Microsoft vil være meget resolut med, at partnere og kunder ikke bliver udsat for sådanne overraskelser.

Fyringen af Sam Altman fik en lang række af OpenAI’s ansatte til at true bestyrelsen med at sige op, medmindre Altman blev genansat. Microsoft havde tilbudt dem arbejde, hvis de gjorde det.

Nadella fortalte Bloomberg, at han gerne ville beholde OpenAI’s ansatte tæt på Microsoft, om det var hos OpenAI eller hos Microsoft.

Ifølge Bloomberg har Microsoft krævet en række styringsmæssige ændringer hos OpenAI, hvilket skulle inkludere en ny bestyrelse.

Lige nu er der indsat en ny midlertidig bestyrelse med den tidligere Salesforce-topchef Bret Taylor som ny bestyrelsesformand.

Derudover skulle Microsofts krav inkludere, at techgiganten vil have en varsel samt skal give samtykke til større ændringer hos OpenAI.

Microsoft vil "afgjort tage sig af alle andre styringsproblemer og sådan noget," lyder det fra Nadella i podcasten.