WM-data køber Munk IT?s Axapta-del

Munk IT trækker sig ud af Axapta-markedet, hvor selskabet har høstet en økonomisk øretæve. Det fynske it-selskab sælger Axapta-delen til WM-data, der samtidig overtager 24 medarbejdere. Munk IT vil fokusere på små og mellemstore virksomheder og dermed på Navision og C5 fra Microsoft Business Solutions.

Det fynske it-selskab Munk IT, der i sidste regnskabsår brændte fingrene på meget store Axapta-projekter, siger farvel til Axapta. Den del af forretningen sælges til WM-data, der allerede i morgen overtager 24 af de godt 150 ansatte i Munk IT.

Prisen ønsker parterne ikke at oplyse:

? Men der er tale om en fair deal for begge parter. Der er i hvert fald ikke tale om, at vi forærer noget væk, siger Bjarne Søballe, administrerende direktør for Munk IT og medejer af selskabet.

Bjarne Søballe præciserer, at frasalget ikke skyldes fortsatte problemer med Axapta-forretningen. Ifølge ham er den for længst vendt til en stabil forretning, som man tjener penge på.

Axapta-delens størrelse er imidlertid for begrænset til en større fremtidssatsning, mener Bjarne Søballe, der forventer, at kunderne også vil nyde godt af at komme ind i en større sammenhæng. WM-data har i forvejen en Axapta-butik af anseelig størrelse.

Fokus på små og mellemstore

Søballe pointerer, at salget ikke skal ses i sammenhæng med, at flere Axapta-folk er brudt ud og har dannet eget konsulenthus.

? Vi ønsker blot at fokusere på små og mellemstore virksomheder, og dermed på de mindre systemer fra Microsoft Business Solutions, altså Navision og C5, hvor vi har en meget høj vækst, siger Bjarne Søballe.

Ifølge ham er der en forskel på at arbejde med disse systemer og det, som Munk IT nu siger farvel til. Axapta kan geares op til at klare helt store virksomheder, men det bidrager til en mere kompleks struktur.

En struktur, der har visse ligheder med SAP-verdenen, og som derfor kræver andre arbejdsprocesser end dem, folk er vant til fra XAL-tiden ? altså generationen før Axapta.

Axapta-projekter skyld i underskud

Munk IT har præsteret en perlerække af regnskaber indtil regnskabsåret 2003/2004, der resulterede i et underskud. Det var på 8,7 mio. kr. før skat ud af en omsætning på 136 millioner kroner.

Underskuddet blev da delvist begrundet med problemer med en række store Axapta-projekter. Munk IT havde fået "solgt kontrakterne for dårligt", var udtrykket, som Bjarne Søballe benyttede, da han overtog stolen som administrerende direktør.

Det fynske it-selskab vil i øvrigt fortsat have analyseværktøjer i hus i den kategori, der kaldes Business Intelligence, foruden infrastruktur- og hosting-ydelser. Også sidstnævnte forretning fremhæver Søballe for høj vækst og gode resultater. På branchesiden er der særlig fokus på detailhandelen, som Munk IT har specialløsninger til både i Navision og C5.

Jesper Scharff, administrerende direktør for WM-data i Danmark, ser opkøbet som et led i en langsigtet strategi, der skal gøre WM-data til førende inden for Axapta.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere